|

Sevindirmek çocuk oyuncağı

İHH tarafından başlatılan “Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası kapsamında temin edilen oyuncaklar, Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda kalan çocuklara dağıtılıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 20:08 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Şemmarin Yetim Kampı'nda barınan Suriyeli yetim çocukların yüzü, Türkiye'den gönderilen oyuncaklarla gülüyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca başlatılan “Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası kapsamında toplanan oyuncaklar, Suriye'nin kuzey kesimlerinde oluşturulan kamplarda barınan yetim çocuklara dağıtılıyor.



BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR


İstanbul Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin desteğiyle temin edilen oyuncaklar, İHH ekipleri tarafından Şemmarin Yetim Kampı'ndaki çocuklara ulaştırıldı. Uzun süredir kampta yaşayan çocuklar, kamyonetle getirilen oyuncakları alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Tek tek sıraya giren yetim çocukların, Türk öğrencilerin hediyesi oyuncakları aldıktan sonra barındıkları konteynerlere koştuğu görüldü.



ÖĞRENCİLER DESTEK OLDU


İHH Kilis Koordinatörlüğü Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, kampanya kapsamında toplanan oyuncakları savaş mağduru çocuklara ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. İstanbul Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin temin ettiği oyuncakların ilk etapta Azez'deki Şemmarin Yetim Kampı'nda dağıtıldığını ifade eden Ersoy, projeyle savaş mağduru her çocuğa bir oyuncak ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.



KENDİMİ CENNETTE GİBİ HİSSETTİM


Oyuncak alan çocukların büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Ersoy, şöyle konuştu: "Çocuklar çok mutlu oldular ve adeta oyuncakları almak için birbirleriyle yarıştılar. Onların sevincine ortak olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Oyuncakları dağıtırken kendimi Suriye'de değil de sanki cennette hissettim."



Hiçbir zaman unutmayacağız


Suriyeli Fatma Ali Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. İHH'nın her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Ali, “Savaş nedeniyle çocukluğunu yaşayamayan evlatlarımız Türkiye'den gönderilen oyuncaklarla çok sevindi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



#Azez
#Zafer Ersoy
#Şemmarin Yetim Kampı
9 yıl önce