|

Sığınmacıların kim olduğunu bilmiyoruz

NATO'nun Yüksek Komutanı General Breedlove: "Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya giden sığınmacıların arasında kimlerin olduğunu bilmiyoruz. Sığınmacıların arasında teröristlerin de yer aldığını tahmin ediyoruz" dedi.

Yeni Şafak
21:12 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:16 - 21/05/2015 Perşembe
AA

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Amerikalı General , insan kaçakçılarının, Akdeniz'den Avrupa'ya gemilerle getirdiği sığınmacılar arasında teröristlerin de yer aldığını tahmin ettiklerini söyledi.



Brüksel'de NATO Askeri Komitesi Toplantısı'nda açıklama yapan Breedlove, "Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya giden sığınmacıların arasında kimlerin olduğunu bilmiyoruz" dedi.



Breedlove, Akdeniz'i geçen gemilerde bulunan "sığınmacıların arasında teröristlerin de yer aldığını tahmin ettiklerini" söyledi.



Akdeniz'de yaşanan göçmen trajedilerinin ardından geçen ay Brüksel'de olağanüstü toplanan AB zirvesinde, insan kaçakçıları tarafından kullanılacak tekneleri tespit edip, ele geçirip imha edecek askeri operasyon için hazırlıkların başlatılması kararlaştırılmıştı.



BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucu Akdeniz'de yaşanan facialarda geçen yıl en az 3 bin 500 ve bu yıl bin 800 kişinin yaşamını yitirdiğini tahmin ediyor.



#NATO
#Avrupa Müttefik Kuvvetleri
#sığınmacı
9 yıl önce