|

Silah satıcılarına 22 yıl hapis

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'ne (FARC) ve diğer suç örgütlerine silah ve cephanelik satan, aralarında askerlerin de bulunduğu 19 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
11:18 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:27 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Ulusal güvenlik endişesiyle gizli görülen davada 7 asker ve 12 sivil, silah kaçakçılığından ve terörü finanse etmekten suçlu bulunarak 22'şer yıl hapse mahkum edildi.



Dava, Kolombiya'da orduya ait depolardan teçhizatın eksilmesi üzerine yürütülen soruşturmayla bağlantılıydı. Çetenin, iki yıl süresince 100 bin mermi, bin el bombası, 30 tüfek ve 10 otomatik silah sattığı, silahların bir numaralı alıcısının FARC olduğu belirtiliyordu.



Kolombiya'da FARC gerillalarının geçen ay Cauca'nın güneybatısında devriye yapan askerileri pusuya düşürmesi üzerine Devlet Başkanı Manuel Santos Santos, FARC'a ait kamplara hava saldırılarının durdurulması kararının askıya alındığını açıklamıştı. Pusuya düşürülen askerlerden 11'i ölmüş, 20'si yaralanmıştı.



Kolombiya hükümetiyle ile FARC, Kasım 2012'den bu yana Küba'nın başkenti Havana'da barış görüşmeleri yürütüyor. Taraflar, görüşmelerde son olarak ülkedeki kara mayınlarını temizleme konusunda anlaşmaya varmıştı. FARC'ı temsil eden müzakereciler aralık ayında Küba'daki görüşmeleri desteklemek amacıyla tek taraflı ateşkese uyma taahhüdünde bulunmuştu.

#Kolombiya
#FARC
#silah
#cephane
9 yıl önce