|

Sırp provokasyonuna tepki

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Saraybosna yakınlarındaki Zlatişte tepesine 10 metre uzunluğunda metal haç dikilmesini, "Bosna Hersek savaş kurbanlarına ve diğer vatandaşlara yönelik bir hakaret" olarak değerlendirdi.

Aa
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:27 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sırp provokasyonuna tepki
Sırp provokasyonuna tepki

İzzetbegoviç, Saraybosna yakınlarına haç dikilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, dini sembollerin diğer din mensubu vatandaşlara yönelik provokasyon olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Saraybosna'nın "üzerine" dikilen haçın Bosna Hersek savaş kurbanlarına ve diğer vatandaşlara yönelik bir hakaret olduğunu ifade eden İzzetbegoviç, şunları kaydetti:

"Tüm itiraz ve şikayetlere rağmen, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da yaşanan soykırımda katledilenlerin defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nın üst kısmına da Ortodoks kilisesi inşa edildi. Mabet ya da ibadethane inşa etmek isteyenler, bunu diğer dinlere mensup vatandaşlara yönelik provokasyon olarak kullanmamalıdır. Tam tersi, dini semboller kalıcı bir barış ve ortak bir yaşam alanı inşasında bizlere yardım etmelidir."

10 yıl önce