|

Sisi ilk Avrupa turunda

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, öncelikli olarak Libya'nın durumu ile bölgedeki terörle mücadele konularını ele alacağı ilk Avrupa turu için Kahire'den ayrıldı. Sisi, Vatikan'da Papa ile de bir araya gelecek.

Yeni Şafak
11:12 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 09:26 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terörle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi konuların ele alınacağı Avrupa turunun ilk durağı olan İtalya'ya gitmek üzere Kahire'den ayrıldı. 


Cumhurbaşkanı seçildiği haziran ayından beri ilk kez Avrupa turuna çıkan Sisi'nin, Uluslararası Kahire Havalimanı'ndan İtalya'nın başkenti Roma'ya gitmek üzere ayrıldığı kaydedildi.


Cumhurbaşkanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Sisi'nin, İtalya ve Fransa'yı da kapsayan 4 günlük Avrupa ziyaretinde, öncelikli olarak Libya'nın durumu ile bölgedeki terörle mücadele konularının ele alınacağı ifade edildi.


Sisi'nin, İtalya ve Fransa ile Filistin ve bu ülkedeki barış süreci, Suriye, Irak ve IŞİD'le mücadele konusundaki çabaları görüşeceği belirtildi.


Açıklamada ayrıca, Vatikan'da Papa Franciscus ile Sisi'nin bir araya geleceği ve görüşmenin Ezher müessesesi ile Katolik kilisesi arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi konusuna yoğunlaşacağı aktarıldı. 8 yıl aranın ardından ilk kez bir Mısır cumhurbaşkanının Vatikan'ı ziyaret edeceği bilgisi verildi.
#Abdulfettah es-Sisi
#Mısır
#İtalya
#Fransa
#Vatikan
9 yıl önce