|

Sisi'den terörle mücadeleye milyar dolarlık bütçe

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, 'terörle mücadele' ve kalkınma için 1,3 milyar dolar ayırdığı belirtildi.

Yeni Şafak
16:41 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 14:42 - 1/02/2015 Pazar
AA

Ordu için düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Sisi, 'terörle mücadele' ve kalkınma için 1,3 milyar dolar ayrılmasına ilişkin kararnameyi açıkladı.


Suveyş kanalının doğusundaki kuvvetlerin başına Tümgeneral Usame Asker'in getirildiğine işaret eden Sisi, Mısır'ın bu kıymetli bölgesinde kalkınmanın, emniyet ve istikrarı korumanın maliyetli olduğunu belirtti.


Ordunun terörle savaşacağını ve yıkılan yerleri tekrar imar edeceklerini söyleyen Sisi, Mısır İçişleri Bakanı Tuğgeneral Muhammed İbrahim'e Mısır halkının haklarına riayet edilmesi çağrısında bulundu.


Kahire'deki Acil İşler Mahkemesi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, "Sina'daki silahlı çatışmalarda parmağı olduğu ve Mısır-Gazze sınırında bulunan tünelleri kullandığı" iddiasıyla dün "terör örgütleri listesine" alınmasına hükmetmişti.


Mısır ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Sina bölgesinde başta Kuzey Sina olmak üzere çeşitli kentlerde "terör örgütü" şeklinde nitelendirdiği gruplara yönelik Eylül 2013'ten bu yana operasyon düzenliyor.


Sina Yarımadası'nda bulunan Ariş kentinde, 29 Ocak'ta güvenlik noktalarına düzenlenen bombalı saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıların sorumluluğunu, "terör örgütü IŞİD'e biat ederek" Sina Vilayeti adını alan Ensar Beyt el-Makdis örgütü üstlenmişti.

#abdülfettah el-sisi
#terörle mücadele
#mısır sina saldırıları
9 yıl önce