|

Sonuçlar tokat gibi

Türkiye'deki genel seçimlerin sonuçları tüm dünyanın da gündemindeydi. New York Times gazetesi, “seçim sonuçları kurulu düzene tokat gibi” yorumunu yaptı

00:00 - 23/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 23/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sonuçlar  tokat gibi
Sonuçlar tokat gibi

REUTERS: Türkiye, yüzyılın en önemli seçimlerinden birini yaşadı.

DER SPİEGEL: Seçim sonuçları şaşırttı. Halkın yüzde 90'ının oy kullandığı seçimlerde bu farkı kimse beklemiyordu. AKP iktidarı döneminde ekonomik anlamda neredeyse yeniden yeşerdi.

ASSOCIATED PRESS: Seçim sonuçları 70 milyonluk ülkede laik ve dini kesim arasındaki dengeyi gösteren bir mil olarak görünüyor.

GUARDIAN: Dini ve laik kesim arasındaki anlaşmazlığın çözümünde kilit rol oynayan AKP, oyların neredeyse yarısını aldı.

WELT: MHP iyi bir sonuç aldı. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananlar halkın önemli bir kısmının oylarının tepkisel olarak AK Parti'ye kaymasına yol açtı.

SÜDDEUTSCHE ZEİTUNG: Kürtler uzun bir aradan sonra ilk kez mecliste yer alacak.

FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZEİTUNG: 1965'ten bu yana bir parti ilk kez bu kadar yüksek bir oy oranına ulaştı. Bir çok kişi sadece oy kullanabilmek için tailini yarıda kesmeyi göze aldı.

EL CEZİRE: İlk açıklanan seçim sonuçlarını internet sitesinden acil olarak duyuran El Cezire, iktidardaki AK Parti'nin seçimlerde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirtti. El Cezire, ülke genelinde seçimlere katılımın da oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. El Arabiya televizyonu da Ak Parti'nin seçimler sonucunda parlamentoda mutlak çoğunluğu elde ettiğni duyurdu.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: International Herald Tribune gazetesinin internet sitesinde verilen haberde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin, seçimlerde kesin bir başarı elde ettiği belirtildi.

NEW YORK TIMES: Sandıklar açıldığında, ortaya çıkan sonuç, halkın ülkeye islami rejim getirmeye çalıştığını iddia ettikleri Erdoğan'ı cezalandıracağını düşünen laik ve milliyetçi kesime bir tokat gibi indi.


17 yıl önce
default-profile-img