|

Suriye'de 463 gazeteci öldürüldü

Suriye'de 5. yılına giren iç savaşta 463 gazeteci ile aktivistin öldürüldüğü, bin 27 gazeteci ile aktivistin ise kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı belirtildi.

Yeni Şafak
16:21 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 13:26 - 21/04/2015 Salı
AA

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan rapora göre, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana aralarında yabancıların da bulunduğu 463 gazeteci ve aktivist, rejim güçleri, DAEŞ ve çeşitli muhalif gruplar tarafından öldürüldü.



SNHR'nin raporunda, aralarında kadın ve yabancıların da bulunduğu bin 27 gazeteci ve aktivistten 886'sının rejim güçleri, 62'sinin DAEŞ, 13'ünün Nusra Cephesi, 42'sinin diğer muhalif gruplar, 17'sinin ise henüz belirlenemeyen gruplar tarafından kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı kaydedildi.



Ülkede 2011'den bu yana gazetecilere yönelik şiddet olaylarının gittikçe arttığı, bu sebeple Suriye'nin basın mensupları için "en tehlikeli ülke" olduğu aktarılan raporda, "Bu durumun en büyük sorumlusu gazetecileri gözaltına alan ve bazı basın mensuplarına ölene kadar en çirkin yöntemlerle işkence yapan Esed rejimine aittir" denildi.



DAEŞ'in ve rejimin yöntemlerinin benzeştiği, örgütün basın mensuplarını kaçırıp öldürdüğü ve bu sebeple gazetecilerin ülkeyi terkettiği ya da işlerini yapamadığı vurgulanan raporda, "DAEŞ, James Foley, Stephen Sutlov ve Kenji Goto gibi yabancı gazetecileri vahşi yöntemlerle öldürdü" ifadeleri kullanıldı.



#suriye
#SNHR
#suriye daeş
9 yıl önce