|

Suriye'de aynı aileden 65 kişi öldürüldü

Suriye'de aynı aileden 65 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

00:00 - 17/04/2012 mardi
Güncelleme: 14:34 - 17/04/2012 mardi
Yeni Şafak
Suriye'de aynı aileden 65 kişi öldürüldü
Suriye'de aynı aileden 65 kişi öldürüldü

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Suriye ordusunun 3 Nisan'da İdlib'in kuzey batısındaki 14 bin nüfuslu Teftenaz Kasabası'na düzenlediği saldırıda 280 kişinin öldüğü, cesetlerin çoğunun tanınmaz hale geldiği iddia edildi.

Ebu Ahmed kod adını kullanan kaynak, ölenlerden kimliği tespit edilen 65 kişinin aynı aileden olduğunu belirtti.

Ebu Ahmed yaptığı açıklamada, "Suriye ordusuna bağlı helikopterler İdlib'in kırsalında bulunan kasabamızı bombaladıktan sonra tanklarla evlerimizi top atışına tuttu" dedi.

Bombardımanda yıkılan binaların enkazında yapılan araştırmada ise El Gazal ailesinden aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 65 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Şebbiha güçlerinin genç erkekleri bir meydanda toplayarak astığını da ifade eden Ebu Ahmed, ayrıca muhaliflerin Teftenaz'a girmesi halinde Şebbihaların geri dönerek yeniden kasabayı yerle bir etme tehdidinde bulunduklarını bildirdi.

Ebu Ahmed, Hafız Esed'in de 1980'li yıllarda benzer uygulamaları olduğunu hatırlatarak, o dönemde de Teftenaz kasabasında birçok insanın öldürüldüğünü, hapsedildiğini ya da sürgüne gönderildiğini söyledi.

il y a 12 ans