|

Suriye’de rütbe kaybı

Suriye'de 2011'den bu yana devam eden iç savaşta Beşşar Esed yönetimine destek veren ve rejim güçlerinin safında muhaliflere karşı savaşmak üzere askerler ile milis güçlerini bu ülkeye gönderen İran'ın üst düzey kayıpları artıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/12/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 22:42 - 30/11/2015 الإثنين
Yeni Şafak

İran'ın, Suriye'deki savaşta 9'u general olmak üzere 30'un üstünde üst düzey askerini kaybettiği öne sürülüyor.



Son aylarda verdiği kayıplarla Suriye'deki kayıpları 500'e yaklaşan İran'ın askeri güçlerindeki zayiatın sadece sayıca değil öldürülen askerlerin rütbeleri bakımından da dikkat çekici. Suriye'de son olarak Devrim Muhafızları generallerinden Tuğgeneral Abdurrıza Muciyri 28 Kasım'da öldürüldü. 123. İmam Hüseyin Tabur Komutanı Tuğgeneral Muciyri'nin Halep kentinde terör örgütü DAEŞ militanlarıyla çatışma sırasında öldürüldüğü bildirildi.



“En ağır bedelleri ödedik”


Suriye'deki üst düzey askeri kayıpları basına yansıyan İran'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran'daki Şerif Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, “Geçen beş yılda en ağır bedelleri Suriye'de ödedik. En iyi kuvvetlerimizi kaybettik. Eğer Suriye ordusu ve halkına verdiğimiz danışmanlık desteği olmasaydı (rejim) iki üç yılda düşecekti” ifadelerini kullanmıştı. İran destekli Lübnan Hizbullahı'nın da son zamanlarda önemli kayıplar verdiği, 10 Ekim'de öldürülen Hüseyin el Hac'ın örgüt lideri Hasan Nasrallah'ın Suriye'deki ikinci adamı olduğu belirtiliyor.


#rütbe kaybı
#Beşşar Esed
#daeş
#Lübnan Hizbullahı
٪d سنوات قبل