|

Suriye'de varil bombalı saldırı

Suriye ordusunun Halep'te yönetim karşıtlarının elinde olan Helek bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 11 kişinin öldüğü belirtildi.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 18:41 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Suriye'de varil bombalı saldırı
Suriye'de varil bombalı saldırı

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) edindiği bilgiye göre, orduya bağlı helikopterin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde olan Helek bölgesinde yerleşim yerini "varil bombasıyla" vurması sonucu 11 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bu arada bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, varil bombalı saldırıda bazı evlerin yıkıldığını ve çok sayıda evin de hasar gördüğünü söyledi.

Sivil savunma ekipleri ile çevredeki halkın yardımıyla yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralının çıkartıldığını ifade eden Sultan, saldırıda ölenlerin ise araçlara konularak bölgedeki sahra hastanelerinin morguna kaldırıldığını dile getirdi.

Bölgeye düzenlenen hava saldırısında bazı araçlarda yangın çıktığını ve bazı araçların büyük hasar gördüğünü kaydeden Sultan, orduya bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin kentin Mesekin Hananu, Kadi Askeri ve Muyesir bölgesini bombaladığını aktardı.

"Cobar bölgesi ağır bombardıman altında"

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının sabahtan bu yana yönetim karşıtlarının denetiminde olan Cobar bölgesini yoğun bir şekilde bombaladığı vurgulandı.

Bombardımanda ölen ve yaralananların olduğu belirtilen açıklamada, hükümet güçlerinin kentin doğu kesimlerinde yer alan Cobar'a yerden yere füzelerle de saldırdığı, bölgeden yoğun siyah dumanların yükseldiği ifade edildi.

Bu arada rejimin Cobar'a gerçekleştirdiği bombandırmanın ardından kentin farklı bölgelerine çok sayıda havan topu düştüğü, olayda ölen ve yaralananlar olmazken havan toplarının kim tarafından atıldığının ise bilinemediği belirtildi.

10 yıl önce