|

Suriyeli Muhalifler Hizbullah timini ele geçirdi

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'in Rityan beldesinde Şam Cephesi tarafından ele geçirilen grubun içinde, çok sayıda Hizbullah militanının olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
14:09 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:12 - 28/02/2015 Cumartesi
AA

Timin saha komutanı Hüseyin Ali Fevaz, olay günü beldede 30 sivilin öldürülmesinden, sızma operasyonunda kendilerine destek veren rejim askerlerini sorumlu tuttu. Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi (El Cephe eş-Şamiye) güçleri ile Esed rejimine bağlı askerler ve Hizbullah güçleri arasında, Halep'in kuzeyinde merkeze bağlı Rityan beldesinde 17 Şubat'ta gece yarısı meydana gelen çatışmada, 45 kişi muhaliflerce ele geçirilmişti.


Rityan beldesine saldıran rejim güçleri, kuşattıkları Halep'in tek çıkışı olan ve kuzeye giden yolu kontrol eden bölgeyi ele geçirmeye çalışmıştı. Rejim güçleri böylece, Şii nüfusun yaşadığı Nubul ve Zehra beldeleri üzerinde muhaliflerin kuşatmasını da kırmayı hedeflemişti. Muhaliflerin rejime bağlı grubu sorguladığı ve Anadolu Ajansı'nın ulaştığı görüntülerde, ele geçirilen Suriye askerleri ve Hizbullah militanları, Rityan'a yüzlerce kişiden oluşan silahlı grupların 17 Şubat gecesi farklı yönlerden girmeye çalıştığını anlatıyor. Görüntülerde yer alanlardan 6'sı, isimlerini ve Hizbullah mensubu olduklarını belirtiyor.

#suriye
#suriye hizbullah
#suriyeli muhalifler
9 yıl önce