|

Suriyeli muhaliflerden Yemen operasyonuna destek

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) yaptığı yazılı açıklama ile Yemen'de düzenlenen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek verdi.

Yeni Şafak
14:00 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:25 - 26/03/2015 Perşembe
AA

SMDK'dan yapılan "Körfez Ülkelerin Yemen'de Husilere Karşı Yürüttüğü Operasyon Yerinde Bir Hamledir" başlıklı basın açıklamasında Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin ''Yemen'i ve Yemen halkını İran'na bağlı Husi milislerinden kurtarın'' çağrısına yanıt veren Körfez ülkelerinin Husilere karşı başlattığı operasyonu destekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.



Basın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:



"Operasyon, Yemen halkını, İran işgali ve ona bağlı Husilerden kurtarmak için, Suudi Arabistan önderliğinde, Yemen hükümeti, Körfez ülkeleri ve bazı Arap ülkeleriyle koordineli bir şekilde yürütülmüştür. SMDK, bu hamlenin yerinde olduğunu belirterek, bu gibi girişimlerin İran'nın Arap bölgesini işgal projelerine karşı koyacak müttefik bir cephenin hazırlanmasına zemin oluşturacağını vurgulamaktadır.



Suriye için de operasyon talebi


SMDK açıklamasında, Yemen'de Husi Ensarullah örgütü'ne karşı düzenlenen operasyonun benzerinin Suriye'de de Esed yönetimine karşı da düzenlenmesi gerektiği belirtildi.



Açıklamada konuyla ilgili "Suriye halkı ve Suriye halkının meşru temsilcisi olarak, kardeş ve dost ülklerin Esed rejimini düşürecek ve İran rejiminin işgalci planlarına dur diyecek, ortak bir koalisyon oluşturmasını, gerekli görüyoruz. Bu koalisyon, Suriye'deki yıkama son vererek, Suriye halkının devrimine katkı sağlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.



Dokuz Arap ülkesinin oluşturduğu (Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt ve Fas) koalisyon Husilere yönelik hava operasyonu düzenliyor. Pakistan yönetimi de koalisyona destek verebileceğini açıklamıştı.



#suriye
#yemen
#suriye yemen operasyonu
#yemen husiler
#yemen iran
9 yıl önce