|

Suriyeliler 3 gündür Ürdün sınırında bekliyor!

Son üç gündür Suriyeli sığınmacıların Ürdün'e giriş yapamadığı belirtildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Ürdün Temsilcisi Andrew Harper, son 3 gündür Ürdün'e Suriyeli sığınmacının giremediğini belirtti.

Aa
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 14:32 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Suriyeliler 3 gündür Ürdün sınırında bekliyor!
Suriyeliler 3 gündür Ürdün sınırında bekliyor!

Harper, sınırda bekleyen en az 200 Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ifade ederek, Suriyeli sığınmacıların ülkeye girememelerinin nedeninin bilinmediğini ve bu konuyu Ürdün hükümeti ile görüşeceklerini söyledi.

Harper, Ürdün hükümetinin sınırı güvenlik nedeni ile kapatmış olabileceğini ancak sığınmacıların da ülkeye girişlerinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Konu üzerine açıklama yapan Ürdün Medya ve İletişimden Sorumlu Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momeni ise Suriyeli sığınmacılara dair politikalarının değişmediğini ancak IŞİD'e karşı başlatılan saldırıların ardından sınırda güvenliğin artırıldığını kaydetti.

Momeni, sığınmacıların girişini sağlamak için devlete bağlı yardım kuruluşları ile çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdün'de 618 bini UNHCR'a kayıtlı, 1 milyon 300 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu belirtiliyor.

Ürdün'de Zateri, Ezrak, BAE, Bahçe ve Cyber City Kampı olmak üzere Suriyeli sığınmacıların barındığı 5 kamp bulunuyor.

10 yıl önce