|

'Suud içişlerimize karışıyor'

Yemen'in başkenti Sana'da, Husi Ensarullah Hareketi'ne mensup onlarca kişi, "Yemen'in içişlerine karıştığı ve ülkeyi eyaletlere bölmeye çalıştığı" gerekçesiyle Suudi Arabistan'ı protesto etti.

Yeni Şafak
15:31 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 13:34 - 1/02/2015 Pazar
AA

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın Sana Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi "Suudi Arabistan'ın Yemen'in iç işlerine karışmasını" kınadı ve geçen seneki Ulusal Diyalog Konferansı toplantılarında alınan "Yemen'in 6 federal bölgeye ayrılması" kararını kabul etmediklerini dile getirdi.


Suudi Arabistan yönetiminden bu ülkedeki Yemenli tutukluları serbest bırakmasını isteyen göstericiler, söz konusu tutukluların sayısı ve kimliği hakkında ise bilgi vermedi.


Husiler 2 öğrenciyi kaçırdı

Öte yandan Husi karşıtı gösterilere katılan Sana Üniversitesi'nden 2 öğrencinin Husi hareketine mensup silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı belirtildi.


Görgü tanıkları, üniversitenin içinde düzenlenen gösterilerden dönen Riyad el-Ebara ve Saddam el-Haribi isimli iki öğrencinin Sana Üniversitesi'nin doğu kapısı önünde Husiler tarafından kaçırıldığını aktardı.


Öğrencilerin, Husilere ait devriye araçlarıyla bilinmeyen bir yere götürüldüğü belirtilerken Husilerden olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.


Bu sabah Sana Üniversitesi'nde onlarca öğrenci kampüste Husi karşıtı gösteri düzenlemişti. Ticaret Fakültesi önünden başlayan ve diğer fakültelerde devam eden yürüyüşte sık sık Husi karşıtı sloganlar atılmıştı.


Husi militanların son zamanlarda "Husi Darbesi" adı altındaki gösterilerde etkin olan muhalifleri kaçırmaya başladığı kaydediliyor.

#yemen
#husiler
#sana
#suud husilere destek veriyor
9 yıl önce