|

Suudi Arabistan'dan Suriye operasyonuna destek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, ülkesinin Suriye'de akan kanın durması için atılacak tüm adımları destekleyeceğini söyledi.

Aa
00:00 - 1/09/2013 Pazar
Güncelleme: 21:00 - 1/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Suudi Arabistan'dan Suriye operasyonuna destek
Suudi Arabistan'dan Suriye operasyonuna destek

Faysal, Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin Suriye'ye düzenlemesi muhtemel saldırıya atfen, "Uluslararası camia tarafından Suriye'de akan kanın durması için atılacak her türlü adıma destek vereceğiz" dedi.

Suriye'deki krizin son bulması için Arap ülkelerinin siyasi çözüm önerileri sunduğunu belirten Faysal, "Esed rejimi askeri çözümde ısrar ettiği için bu öneriler başarılı olamadı" ifadesini kullandı.

Mısır'da yaşananlara da değinen Faysal, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sevgi ve iyi dilek mesajlarını ileterek, Suudi Arabistan'ın halk ve hükümet olarak her zaman ve koşulda Mısır'ın yanında yer alacağını kaydetti.

Mısır halkını bu zor günlerde birbirine kenetlenmiş görmekten ötürü mutluluk duyduğunu dile getiren Faysal, Mısır'ı gelecekte daha güzel günlerin beklediğinden umutlu olduğunu ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ise Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına karşı olduklarını ancak muhtemel bir askeri müdahaleyi de kabul etmediklerini dile getirdi.


11 yıl önce