|

Tehdit altındaki gazetecilere ‘’yardım’’ hattı

Avrupa Konseyi, baskı ve tehdit altındaki gazeteciler için internet üzerinden ortak bir hat oluşturacak. 2010 yılında ilk kez Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde gündeme getirilen önerinin hayata geçmesiyle Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, AGİT ve BM gibi kurumların tehdit ve baskı altındaki gazetecilere derhal müdahale etmesi mümkün olacak.

Yeni Şafak
15:32 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:38 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
Hat, faaliyetlerinden dolayı tehdit gören ve baskı altındaki gazetecinin durumuna acil ve vakit geçirmeden uluslararası etkili müdahaleyi amaçlıyor.


Ortak şikayet platformuyla, tehdit ve baskı altındaki gazetecinin durumu ile ilgili olarak vakit geçirmeden Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, AGİT ve BM gibi kurumların derhal müdahalede bulunabilmesi öngörülüyor.


Avrupa Konseyi, konu ile ilgili başlattığı çalışmayı kapsamlı hale getirmek ve meslek kuruluşlarının da görüşlerini almak üzere 4 Aralık’ta Paris’te Fransa Senatosu’nun da desteğiyle konferans düzenleyecek.


Avrupa’nın önde gelen basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin dışında, araştırmacı gazeteciler, gazeteci örgütleri temsilcileri, üye ülke diplomatları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri konferansa katılarak görüşlerini açıklayacak.


Öneri, ilk kez Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin 2010 yılında aldığı bir tavsiye kararında gündeme getirilmişti.
#Avrupa Konseyi
#tehdit altındaki gazeteciler
#yardım hattı
9 yıl önce