|

Teknolojik abluka

Geçen yaz Gazze'ye yönelik saldırılarla bölgeyi harabeye çeviren İsrail ordusu, geliştirdiği sensör sistemiyle Filistinlilerin dış dünya ile olan son bağı tünelleri de kontrol altına alacak.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 22:36 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İsrail, Gazze Şeridi sınırı boyunca Filistinlilerin kullandığı tünelleri meydana çıkarmak için yeni bir sensör sistemi geliştirdi. Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, Elbir Systems adlı savunma şirketi ve İsrail Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Direktörlüğü iki aylık çalışmanın sonucunda tünel inşa çalışmalarını saptayacak bir sistem üretti. Kurulan düzenekle hem kazı çalışmaları hem de tünellerin lokasyonu hiçbir şaşma olmadan belirleniyor.



SİSTEM BÜTÇE ONAYI BEKLİYOR


Sistemin tüm Gazze sınırı boyunca uygulanması için onay ve önceden tahsis edilmiş bir bütçe gerekiyor. Ancak, herhangi bir onay veya izin olmamasına rağmen tünel gözlemlerine başlandı. Yıllardır ekonomik ve ticari ambargoya maruz kalan Filistinliler Mısır'dan Gazze'ye tüneller aracılığıyla inşaat malzemesi, gıda, ilaç, yakıt gibi ihtiyaçlar taşıyor. İsrail ise tünellerin Hamas'a silah taşıma için kullanıldığı bahanesiyle Gazze'nin son iletişim yoluna da el koyacak.



#İsrail
#Gazze Şeridi
#filistin tüneller
9 yıl önce