|

Terör Erbil'de vurdu

Erbil’deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin Türk vatandaşları Sadettin Şan ve Bilind Önen oldukları tespit edildi. Teşhis ve kimlik tespitinin ardından Şan ve Önen’in cenazeleri yakınları tarafından Erbil Rızgari Hastanesi morgundan teslim alındı. Bombalı saldırının kurbanlarının cenazeleri Türkiye’ye gönderildi.

Yeni Şafak ve
09:02 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 06:15 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının kimlikleri belirlendi. Sadettin Şam (29) ve Bilind Önen (34) isimli iki Türk vatandaşının cenazeleri Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ve aileleri tarafından Erbil Rızgari Hastanesi morgundan teslim alınarak Türkiye'ye gönderildi. Türkiye patlamadan üç gün önce Kürt yönetimine askeri araç ve teçhizat yardımında bulunmuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil'in Ankawa semtinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından kentteki tüm yabancı misyon şefliklerinin güvenliği iki kat arttırıldı. Patlamanın meydana geldiği ABD konsolosluğu yakındaki alan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'na sadece 1 km mesafede.



KAFEDE OTURURKEN CAN VERDİLER


Patlamanın meydana geldiği Erbil'in Ankawa bölgesi Hristiyan ve yabancıların ikamet ettiği ve aynı zamanda bir çok ticari şirketinde bulunduğu bir semtti. Erbil'deki güvenlik kaynakları Ankawa bölgesinde 103 Türk şirketinin ikametinin olduğunu belirterek, patlamadan hemen sonra ölenlerin yabancı olduğunun tespiti ile birlikte ilk temasa geçtikleri diplomatik misyonun Türkiye olduğunu ifade ettiler. Saadettin Şan Mardinli ve Erbil'de bir turizm şirketinde çalışıyordu. Bilind Önen de Mardinli, Erbil'de bir seramik şirketinde çalışıyordu. Her iki kişinin de Mardin'in Derik ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları ailelerinin Diyarbakır'da ikamet ettiği vurgulandı. İki Türk'ün bir kafede otururken hayatlarını kaybettiği öğrenildi.



'OĞLUM ŞEHİT OLDU'


Bilind Önen'in babası Ramazan Önen, oğlunun uzun süredir Erbil'de bir firmada çalıştığını belirterek, “Oğlum da bir şehittir. Burada birçok kişi teröre kurban verdi. Geçtiğimiz aylarda Peşmerge komutanı Heme Haci Mahmut'un oğlu da şehit oldu. Onun için çok gözyaşı döktüm. Terör şehidi olan oğlum için gözyaşı dökmemeye çalışıyorum” diye konuştu. Bir diğer acılı baba olan Ömer Şan ise teröre lanet etti. DAEŞ ve benzeri terör örgütlerin masum insanları hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden baba Şan, “Bunlara destek verenlere yazıklar olsun” diye isyan etti.



#erbil
#terör
#patlama
#Sadettin Şam
#Bilind Önen
9 yıl önce
default-profile-img