|

Teslim olana dek devam

Yemen’de Riyad merkezli operasyonlara hız verilirken, Mısır’daki zirveden de “kararlılık” mesajı çıktı. Arap liderler, koalisyon saldırılarının, Husiler geri çekilene ve silah bırakana kadar süreceğini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Monday
Güncelleme: 23:04 - 29/03/2015 Sunday
Yeni Şafak

Yemen'de geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan hava operasyonlarını, Mısır'daki zirveden alınan “ortak askeri güç” kararı izlerken, Arap liderler, bölge ülkelerin yürüttüğü koalisyon kampanyasının, başkent Sana dahil ülkenin bir bölümünde işgali devam eden Husilerin geri çekilmesi ve silahları bırakmasına kadar süreceği mesajını verdi. “Yemen'deki operasyon Husi darbesi sona erene kadar devam edecek” diyen Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Arap ülkelerinin ulusal güvenliğini tehdit eden durumlara göğüs gerebilmek için “mutlak bir ihtiyaç” içinde olduklarını vurguladı.



PUTİN'E YAYLIM ATEŞİ


Öte yandan Moskova'nın Suriye'de Esed rejimine verdiği destek nedeniyle Suudi Arabistan ile Rusya arasında esen soğuk rüzgarlar Mısır'daki zirveye de damgasını vurdu. Toplantıya bir mektup gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Arap dünyasının yaşadığı problemleri, “askeri müdahalelerle” değil, barışçıl yollarla çözmesi yönündeki tavsiyesi Suudi Arabistan'dan çok sert tepki gördü. “Suriye'de Beşşar Esed'i destekleyerek istikrarsızlığı ateşleyen Putin'in Ortadoğu için destekten bahsetmemesi gerektiğini” söyleyen Suudi Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, “Rejimi silahlandırıp Suriyelilerin başına gelenlerin bir parçası oldukları halde Suriye'deki trajedi hakkında konuşuyorlar” dedi.


#Yemen
#Suudi Arabistan
#İran
#operasyon
9 years ago