|

THY, Kanada'nın her yerinde

Türk Hava Yolları (THY), Kanada hava yolları Air Canada ile imzaladığı anlaşma uyarınca, Kanada'nın 62 farklı noktasından yolcuları, tek biletle İstanbul'a taşıyacak.

Aa
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 09:55 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
THY, Kanada'nın her yerinde
THY, Kanada'nın her yerinde

THY Kanada Müdürü Orhan Sivrikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'nin, Kanada'daki Türklerin seyahatlerinde yaşadığı önemli bir zorluğa daha son verdiğini belirtti.

Sivrikaya, 'Müşterilerimiz Toronto seferlerimizle Air Canada'nın Kanada içindeki 62 değişik noktasına artık her iki yönde Türk Hava Yolları bileti ile seyahat edilebilecekler. Anlaşmadan önce Kanada'nın diğer şehirlerine seyahat eden yolcularımız ayrıca Air Canada'dan bilet almak durumunda kalıyorlardı. İki ayrı havayolundan satın alınan biletlerin koordineli olmaması sebebiyle hem ücret toplamının yüksek çıkması hem de bağlantılı uçuşlar arasındaki operasyonel aksaklıkların takibi açısından sorunlar yaşanmaktaydı. Bu anlaşma ile bu zorluklar ortadan kalktı' dedi.

Anlaşma ile THY hizmetlerinin tüm Kanada'ya ulaştığının altını çizen Sivrikaya, Kanada'nın 62 farklı noktasından uçmak isteyenlerin Air Canada uçakları ile Toronto'ya, oradan da THY ile İstanbul'a uçacaklarını, Kanada'ya geleceklerin de aynı yolla gidecekleri şehirlere transfer olacaklarını kaydetti.

Mart ayında başlayan yaz tarifesiyle haftalık uçuş sayısının dörde çıktığını hatırlatan Sivrikaya, 'Önümüzdeki kış tarifesi itibarıyla da haftalık 5 uçuş gerçekleşecek. 28 Ekim 2012 tarihi itibarıyla salı ve cuma günleri haricinde her gün uçuş icra edilecek. İçinde bulunduğumuz yaz tarifesi programında İstanbul aktarmalı bağlantılarımızı da zenginleştirdik. Yurtiçi, Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri(Bağımsız Devletler Topluluğu), Ortadoğu ve Yakındoğu noktalarımıza günübirlik uygun bağlantılar sunulmaktadır' diye konuştu.

12 yıl önce