|

Times Meydanı'na da bomba koyacaklarmış

Aa
00:00 - 25/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 26/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Times Meydanı'na da bomba koyacaklarmış
Times Meydanı'na da bomba koyacaklarmış

Boston'daki bombalı saldırının şüphelisi olarak tedavi gördüğü hastanede gözaltında tutulan Cohar (19) ile çatışmada öldürülen ağabeyi Tamerlan Tsarnaev'in (26), New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nı da bombalamayı planladıkları bildirildi. 

New York Emniyet Genel Müdürü Raymond Kelly, basına yaptığı açıklamada, Cohar Tsarnaev'in hastanedeki sorgu memuruna, 18 Nisan Perşembe gecesi ağabeyi Tamerlan'ın yakalanmadan önce New York'a gidip, kalan patlayıcı maddelerle maratonda kullandıkları tencere bombasından bir tane daha yapmaya karar verdiğini söylediğini kaydetti.

"Tsarnaev kardeşler, üniversite kampüsünde bir polisi öldürdükten sonra çaldıkları araçta bu konuyu tartıştılar" diyen Kelly, çıkan çatışmada Tamerlan Tsarnaev'in öldürülmesi, ardından Cohar Tsarnaev'in yakalanması sonucu bu planın akim kaldığını belirtti. 

Öte yandan, AP muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cohar Tsarnaev, kendisine susma hakkını kullanabileceği yönündeki kanunun okunmasından önce FBI görevlisine saldırıdaki rolü hakkında bilgi verdi. Cohar Tsarnaev'in FBI görevlisine, ABD'nin Afganistan ve Irak'ta Müslümanları öldürmesine sinirlendiklerini söylediği bildirildi.

-Boston Emniyet Müdürü Davis "tekneden ateş açıldı" demişti

Boston Emniyet Müdürü Ed Davis'in, Cohar Tsarnaev'in cuma gecesi yakalanmadan önce yaklaşık 1 saat polisle çatıştığını, olay yerinde bulunan 2 polis memurunun ise teknede yakalandığı sırada silahsız olduğunu ifade etmesi, şüphelinin silahla nasıl yaralandığıyla ilgili soru işaretlerini çoğalttı. Davis'in, bu konu hakkında konuşmayacağını belirttiği de öğrenildi.


11 yıl önce