|

Trump'ın danışmanından skandal İslam yorumu

Donald Trump, seçilmesi ile birlikte yeniden şekillenecek olan kabinede ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı olan emekli korgeneral Michael Flynn, İslam dini hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Flynn, İslam'ın bir ideoloji problemi olduğunu söylerken, Mısır darbesi konusunda, "Sisi, ayağa kalktı ve gerçekten İslam'a meydan okudu" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:29 - 2/12/2016 vendredi
Güncelleme: 13:56 - 2/12/2016 vendredi
Yeni Şafak

ABD'in seçilmiş başkanı Donald Trump'ın kuracağı kabinede Ulusal Güvenlik Danışmanı olan emekli korgeneral Michael Flynn, “İdeoloji cephesinde" kitabında İslam dinini sadece bir ideoloji olarak gördüğünü yazdı.



"Arap ve İranlı liderler İslami ideolojiyi hasta ilan etmeli" diyen Flynn kitabında, “Arap liderlerle, Müslüman liderlerle bir araya gelerek bu belayla savaşmak için bir ittifaka ihtiyaç duyulduğunu" öne sürdü.



Müslüman liderlerin kendi dinlerini kınamasını isteyen Flynn, İslam dininin bir ideoloji sorunu olduğunu söyledi.



  • ABD ordusunda 33 yıl görev yaptıktan sonra 2012-2014 yıllarında ABD Savunma İstihbarat Kurumu Başkanlığı yapan emekli korgeneral Michael Flynn, Demokrat Partili olmasına rağmen 8 Kasım'daki seçimlerde Donald Trump'ı destekleme kararı almıştı. Trump'ın seçilmesi ile kurulacak yeni kabinede Flynn'a Ulusal Güvenlik Danışmanı görevi verildi.

"Sisi çökerse önüne geçemeyiz"


Mısır'da yaptığı askeri darbe ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden eden Abdülfettah es-Sisi'nin destekçiliğine soyunan Michael Flynn, “Sisi, İhvan gibi gruplara destek veren birçok silahsız protestocuyu katletti. Sisi, ayağa kalktı ve gerçekten İslam'a meydan okudu. Eğer Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin yönetimi altında çökerse, biz bu "radikal İslamcı kalabalıklar" ile daha büyük sorunların patlak verdiğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.






#Donald Trump
#Michael Flynn
il y a 7 ans