|

TSK, YPG'yi vurdu

TSK, Cerablus'un güneyinde terör örgütü YPG'yi vurdu. Uyarılara rağmen Fırat'ın doğusuna çekilmeyen ve Münbiç'ten Cerablus'a doğru yaklaşan YPG'li grup, topçu atışıyla etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
21:32 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:00 - 26/08/2016 Cuma

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Cerablus kentini terör örgütlerinden temizlemek için başlatılan 'Fırat Kalkanı' operasyonuna devam ediyor. TSK, Cerablus'un güneyinde uyarılara aldırmayarak kente yaklaşan terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi vurdu.



Münbiç'in kuzeyinden harekete geçtiler


ÖSO'nun Cerablus'taki ilerleyişi ve DAEŞ militanlarının çekilmesi esnasında, PYD yeniden harekete geçti.



Örgüt, Sacu Nehri'nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç'in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. Terör örgütü bugün de aynı yönde Cerablus'un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı.



Çekilmezlerle operasyon devam edecek


YPG militanları, Fırat'ın doğusuna çekilmeyince topçu ateşiyle vurularak etkisiz hale getirildi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat'ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti.



Afrin'de 'PYD mevzilerine operasyon' iddiası


Akşam saatlerinde Cerablus bölgesinde Amarna köyünde PYD noktalarının TSK tarafından vurulmasının ardından Afrin bölgesinde de operasyon yapıldığı iddia edildi.












#TSK
#YPG
#Cerablus
8 yıl önce