|

Türkler Putin'e ders verdi

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, Rus savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesini konusunda Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'ateşle oynadığını' söyledi. Gazete gelişen olaylar için Türklerin Putin'e ders verdiğini yazdı.

Yeni Şafak
09:57 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 25/11/2015 Çarşamba
DHA

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, Rus savaş uçağının Türk hava sahasında düşürülmesini yorumlayarak, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putinin bir ders aldığını yazdı.



Gazetenin savunma editörü Con Coughlin, "Putin eğer ateşle oynarsa, sonunda yanacak" başlığı ile ele aldığı köşe yazısında, Rusya'nın bugüne kadar Gürcistan'dan Kırım'a, Doğu Ukrayna'dan Baltıklara ve Suriye'ye birçok bölgede ülkelerin içişlerine karıştığını hatırlatarak, NATOnun, Putin'i diğer ülkelerin sınırları ile ilgili ukala tutumunu gözden geçirmeye ikna etmek için fazla bir şey yapmadığını iddia etti.



Gazete, Rusya'nın Türk hava sahasını daha önce de ihlal ettiğini belirterek, olayı "Türkler Ruslara ders verdi" şeklinde yorumladı.


Putinin, Türkiye'nin çıkarlarını koruma noktasında kararlı olduğunu anlayamadığını söyleyen Coughlin, Rusların, Türkiyenin etnik müttefiklerine saldırmasına göz yummasının beklenmemesi gerektiğini bu durumun Türkiye ile Rusya'yı askeri olarak karşı karşıya getirebileceğini yazdı.

#Daily Telegraph
#putin
8 yıl önce