|

Üç günde 600 ayrılıkçı öldürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, son üç günde 600 ayrılıkçının öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
16:56 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 14:59 - 25/01/2015 Pazar
AA

Poroşenko, Mariupol'da dün düzenlenen saldırı nedeniyle acil olarak toplanan Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu toplantısının başında yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin dün 110, son 3 günde ise 600 ayrılıkçıyı etkisiz hale getirdiğini kaydetti.


Ukrayna ordusunun, ayrılıkçılara ait 8 adet çok namlulu roket sistemini imha ettiğini söyleyen Poroşenko, operasyonlarda dünkü saldırının faillerinin çoğunun öldürüldüğünü, birinin ise yakalanarak sorguya alındığını ifade etti.


Poroşenko, "Mariupol'daki saldırıyı, Rusya'nın desteklediği teröristlerin yaptığına ilişkin ellerinde kanıtların" bulunduğuna dikkati çekti.


"Minsk mutabakatı uygulanmış olsaydı, doğudaki saldırılar düzenlenmezdi" diyen Poroşenko, Minsk mutabakatlarının kesin ve tam olarak uygulanmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.


Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu toplantısında konuşan Savunma Bakanı Stepan Poltorak da 17-24 Ocak tarihleri arasında Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Rus Silahlı Kuvvetleri görevlilerinin 805 kayıp verdiğini, 405'inin yaralandığını kaydetti. Poltorak, bu dönemde ayrıca ayrılıkçılara ait 23 tank, 67 askeri araç, 18 çok namlulu roketatar sistemi, 21 kundağı motorlu topçu sistemi ve 23 aracın imha edildiğini belirtti.


Ülkenin güneyindeki Mariupol kentinin Vostoçnoe semtine dün ağır silahlarla düzenlenen saldırıda 30 kişi ölmüş, 103 kişi yaralanmıştı.

#Petro Poroşenko
#Ukrayna
#ayrılıkçılar
9 yıl önce