|

Ukrayna'daki madende 33 cesede ulaşıldı

Ukrayna'nın doğusunda, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'teki kömür madeninde meydana gelen kazaya ilişkin arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. 33 madencinin cenazesine ulaşıldı.

Yeni Şafak
15:27 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 13:45 - 6/03/2015 Cuma
AA

Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanı" Aleksey Kostrubitskiy, dün yerel saatle 19.00'da, kazanın meydana geldiği kömür ocağındaki arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.


Kostrubitskiy, kazada yaşamını yitiren 33 madencinin cenazesine ulaşıldığını belirterek, bu cenazelerinin tamamının madenden dışarıya çıkartıldığını ifade etti. Kostrubitskiy, kazada yaralanan 15 madencinin kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığını dile getirdi. Kostrubitskiy, kazanın meydana geldiği "Zasyadko" kömür ocağında 200'den fazla kurtarıcının yer aldığı 39 arama- kurtarma ekibinin çalıştığını ifade etti. 


Kostrubitskiy, ilk belirlemelere göre, kömür ocağında Çarşamba sabahı meydana gelen kazaya metan gazının patlamasının sebep olduğunu kaydederken, şu anda uzmanların bu patlamanın meydana geldiğini araştırdığını vurguladı. Kostrubitskiy, ayrıca kazanın meydana geldiği Zasyadko kömür ocağındaki havalandırma sisteminin onarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini

kaydetti. 

Ukrayna'nın en büyük ve en eski kömür ocaklarından biri olan ve eski Sovyetler Birliği Kömür Sanayi Bakanı Aleksandr Zasyadko'nun adını taşıyan ocak, 1958 yılında açıldı. 2013 yılında 144 milyon ton kömürün üretildiği ocak yerin bin 500 metre altına kadar iniyor. Zasyadko kömür ocağında son 15 yılda 6 büyük kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 244 madenci hayatını kaybetmişti.

#Ukrayna
#Aleksey Kostrubitskiy
#madenciler
9 yıl önce