|

Ürdünlü pilotun babası: Oğlumu bırakın

Terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz'ın babası Safi el-Kesasibe, oğlununun serbest bırakılmasını istedi.

Yeni Şafak
10:39 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:58 - 30/01/2015 Cuma
AA

Terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz'ın babası Safi el-Kesasibe, oğlununun serbest bırakılmasını istedi.


Ürdün Kraliyet Sarayı önünde düzenledikleri gösterinin ardından IŞİD'e çağrıda bulunan baba Safi, "Müslüman kardeşiniz Muaz'ı affederseniz Ürdünlü ve Filistinli aşiretlerin takdirini kazanırsınız" dedi.


Gazetecilerin sınır kapısında bekleyişi sürüyor

Öte yandan Ürdünlü pilot ve Japon gazetecinin serbest bırakılacağı bilgisi üzerine Akçakale Gümrük Kapısı önüne gelen gazetecilerin bekleyişi sürüyor.


Ürdün Hükümeti'nin; IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot el-Kesasibe ve Japon gazeteci Kenji Goto'ya karşılık, terör suçundan tutuklu Sacide er-Rışavi'nin takasına hazır olduğunu açıklaması üzerine çoğunluğu Japon gazeteciler, gelişmeleri Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki gümrük kapısı önünden izliyor.


Rehinelerle ilgili gelişme olmaması üzerine geceyi Şanlıurfa'da geçiren basın mensupları, sabah yeniden gümrük kapısı önüne geldi.


Bu arada gazetecilerin görev yaptığı kapı önüne gelen bir grup Suriyeli, gerekli iznin ardından yanlarında getirdikleri gıda ve bazı eşyalarla ülkelerine geçti.


IŞİD'in, Ürdün'de terör suçundan tutuklu Sacide er-Rışavi'yi 24 saat içinde serbest bırakmaması halinde, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Kesasibe ve Japon rehine Kenji Goto'yu öldüreceğini açıklaması üzerine, Kesasibe'nin ailesi ve yakınları başkent Amman'daki Kraliyet Sarayı önünde gösteri düzenlemişti.


IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve pilot Kesasibe'nin de öldürüleceğini açıklamıştı.

#IŞİD
#Ürdünlü pilot Muaz
#Ürdün Kraliyet Sarayı
9 yıl önce