|

Utandıran kelepçeli fotoğraf

Yaşaları 18'in altındaki Mısırlı darbe karşıtı genç kızLar mahkemeye elleri kelepçelenerek getirildi. Mısırlı darbe karşıtı genç kızlara ait bu fotoğraf askeri yönetimin acziyetini bir kez daha gösterdi.

YENİSAFAK.COM.TR-MURAT PALAVAR-AA
00:00 - 27/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:31 - 27/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Utandıran kelepçeli fotoğraf
Utandıran kelepçeli fotoğraf

Mısır'ın İskenderiye kentinde darbe karşıtı gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 genç kızdan 14'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı. 7 genç kızın ise yaşlarının 18'den küçük olması dolayısıyla ıslah evine gönderilmesi kararlaştırıldı.

Savunma heyeti üyesi Avukat Velid Şelebi, İskenderiye mahkemesinin, 'terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmakla' suçlanan kızların 14'ünün 11'er yıl 1'er ay hapsine, yaşları 18'den küçük 7 kızın ise ıslah evine gönderilmesine karar verdiğini belirtti.

Savunma heyetinden 10 avukatın, basına kapalı gerçekleştirilen duruşmayı izlediğini belirten Şelebi, aynı dava kapsamında gıyaben yargılanan 5 kişinin de 15'er yıl hapis cezasına çaptırıldığını söyledi.

Her gün 07.00'da darbe karşıtı eylem yapan 'Sabah 7 Hareketi'ne' mensup kızlar, 31 Ekim'de darbe karşıtı gösteri düzenlerken gözaltına alınmıştı.

Öte yandan "Sabah 7 Hareketi"nden yapılan açıklamada, söz konusu kararın 'Mısır tarihinde daha önce yaşanmamış bir utanç olduğu' vurgulandı.

Rabia ile mesaj verdiler

11 yıl hapisle cezalandırılan darbe karşıtı 14 Mısırlı genç kız Rabia işareti yaptı

10 yıl önce