|

Yahudi yerleşimciler Filistinli Bakan'ı yaraladı

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Allam Musa'nın, Batı Şeria'da bir grup Yahudi yerleşimci tarafından aracının taşlanması sonucu yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
21:38 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:42 - 8/10/2015 Perşembe
AA

Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Musa'nın, Ramallah'tan Nablus kentindeki evine döndüğü sırada, bir grup Yahudi yerleşimcinin aracına taş atması sonucunda yaralandığı" belirtildi.



“Yerleşimcilerin gerginliği arttırması ve Bakan Musa'ya saldırması, tüm Filistin halkının hedef alındığına ve Filistin halkına karşı terör eylemlerinin sürdüğüne delil teşkil ediyor” denilen açıklamada, uluslararası topluma İsrail ve yerleşimcilerin ihlallerini durdurması için acil müdahalede bulunma çağrısı yapıldı.



Batı Şeria'daki kentler ve Kudüs'ün çeşitli mahalleleri bir süredir İsrail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinliler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.



Son zamanlarda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.



#yahudi
#filistin
#saldırı
9 yıl önce