|

Yalon fitnesi!

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin''in ''biz hastalıklı bir toplumuz'' açıklamasına uygun sayıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Yalon, Hamas''ın merkezinin İstanbul''da olduğunu iddia etti. Amerikalı mevkidaşı Hagel ile görüşen İsrailli Bakan, ''Hamas ''terör karargâhları''nı Şam''dan İstanbul''a taşıdı. İhvan''ın ''terör karargahları'' da burada!'' diyerek Türkiye''ye çirkin suçlamalarda bulundu.

Washington
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:38 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yalon fitnesi!
Yalon fitnesi!

Amerikalı mevkidaşı Chuck Hagel ile Washington''da görüşen İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin''in önceki gün ''biz hastalıklı bir toplumuz'' itirafını haklı çıkardı. Türkiye''ye yönelik akla hayale gelmeyen şok suçlamalar yapan Yalon, Hagel ile Washington''da yaptığı görüşmede, ''Hamas terör karargâhlarını Şam''dan İstanbul''a taşıdı"

İhvan''ın terör karargahları da burada. Üstelik Türkiye''nin bir NATO üyesi olduğu gerçeğine rağmen'' dedi. İsrail gazetesi Haaretz''in haberine göre, Washington''da temaslarda bulunan ve Hagel''in Pentagon girişinde kucaklayarak karşıladığı Yalon, Türkiye''nin politikalarının genellikle ABD''nin çıkarlarıyla ters düştüğünü de söyledi.

Tanınmış ABD''li gazeteci Charlie Rose''un televizyon programına da katılan İsrailli bakan, Türkiye ve Katar''ı Ortadoğu''daki ''Müslüman Kardeşler ekseninin liderleri'' olarak tanımlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da Müslüman Kardeşler''in ''iyi tanınan bir destekçisi'' olduğunu söyledi.

NASIL GÖRMEZSİNİZ!

Hamas''ın İstanbul''da ''terör merkezi'' kurduğuna dair iddialarını Rose''a verdiği röportajda da dile getiren Yalon, ''Bu inanılmaz. Bunu nasıl görmezden gelebilirsiniz?'' dedi. Geçtiğimiz ay Körfez İşbirliği Konseyi üyesi monarşilerin sıkıştırmasıyla Katar''ın sınırdışı ettiği bazı Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) liderlerinin Türkiye''ye geldiği belirtilmişti.

Filistinli sanatçının gözüyle katliam

Filistinli heykeltraş İyad Sabbah, İsrail''in bombardımanları ve işlediği vahşeti fiber optik kablolarla yaptığı ve üzerini kille kapladığı heykellerle dile getirdi.

Sınırdaki askerlere ateş açıldı

Mısır sınırında açılan ateş sonucu iki İsrail askeri yaralandı. İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,, silahlı saldırıyı doğrulayarak olayda iki askerin yaralandığı belirtti. Öte yandan İsrail radyosu da, Mısır-İsrail sınırındaki Cebel Harif bölgesinde devriye gezen İsrail güçlerine saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda biri kadın üç İsrail askerinin yaralandığı ve saldırıda bulunan dört kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

9 yıl önce