|

Yanındayız

Belçika'da Türk asıllı milletvekili Mahinur Özdemir'in partisinden ihraç edilmesine tepki yağıyor. İstanbul ve Ankara’da Belçika’nın diplomatik misyonları önünde toplanan vatandaşlar kararı protesto etti.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 19:42 - 1/06/2015 الإثنين
Yeni Şafak
ÜMMÜHAN ATAK DOĞAN


Belçika'daki Türk asıllı milletvekili Mahinur Özdemir'in, Ermeni tezlerini tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edilmesi, Belçika'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Gösteriye başta, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlar katıldı.



ERDOĞAN KONSOLOSLA GÖRÜŞTÜ


Mahinur Özdemir'in Avrupa'nın ortasında, Belçika'da, kendi emeğiyle bir yerlere gelmiş bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Özdemir'in ifade, düşünce ve hatta siyaset yapma özgürlüğünün engellendiğini ifade eden Erdoğan, "Bunu şiddetle, esefle kınıyoruz. Demokrasinin ve Mahinur Özdemir'in yanındayız" diye konuştu. Sümeyye Erdoğan, daha sonra başkonsolos Henri Vantieghem'in daveti üzerine , başkonsolosluğa girerek Vantieghem ile görüştü.



Ankara'da da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), kararı Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği önünde


protesto etti.



Tüzükte soykırım yazmıyor


“Ermeni soykırımını kabul ediyorum” demediği için partisinden ihraç edilen Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili Mahinur Özdemir, “Parti tüzüğünde, söylendiği gibi, 'Ermeni soykırımını tanıyoruz' ifadesi yok” diyerek, ihraç kararının bütünüyle haksızlık olduğuna dikkat çekti. Yeni Şafak'a konuşan Özdemir şunları söyledi: “Geçen seçimlerde yeniden aday olurken bir şartname imzaladık, Belçika'nın Avrupa'nın tanıdığı tüm soykırımları tanıdığımıza dair. Bana yöneltilen suçlama, buna aykırı hareket ettiğim yönünde. Oysa Belçika 1915'i soykırım olarak tanımıyor. Soykırım kelimesinin hukuki bir terim olduğunu söylüyor. Çelişen ben değilim.”


#Mahinur Özdemir
#Sümeyye Erdoğan
#Ermeni soykırımını
#Belçika
٪d سنوات قبل