|

Yemen halkından Mansur Hadi desteği

Yemen'in başkenti Sana'da istifa eden cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek gösterisi düzenlendi.

Yeni Şafak
11:20 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:47 - 28/02/2015 Cumartesi
AA

Sana'daki Zebiri Caddesi'nde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın önünde biraraya gelen eylemciler, Hadi'nin meşru cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Husi darbesine" tepki gösterdi.


"Devrim devrim! Darbeye karşı devrim", "Sesini yükselt, ya ölüm ya meşruiyet" sloganları atan göstericiler, "Darbeye hayır" yazılı dövizler taşıdı.


Eylemciler ayrıca, Husiler ve çeşitli siyasi gruplardan vatanın menfaatini diğer tüm menfaatlerin üzerinde tutma talebinde bulundu.


Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.


Söz konusu gelişmenin ardından Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.


Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmiş ve bazı valilerle görüşmelerde bulunmuştu.

#yemen
#mansur hadi
#sana
#yemen husileri
9 yıl önce