|

Yemen'de askeri üsler vuruldu

"Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, gece düzenlenen hava saldırılarında, Yemen'in başkenti Sana'daki Deylemi askeri üssü, 1. zırhlı tümen, havacılık tugayları karargahı, havacılık fakültesindeki uçaksavarlar, silah depoları ve özel kuvvetlerin hedef alındığı bildirildi.

Yeni Şafak
06:29 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:33 - 28/03/2015 Cumartesi
AA

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında başkent Sana'daki ed-Deylemi askeri üssü, 1. zırhlı tümen, Fec Attan bölgesindeki havacılık tugayları karargahı, havacılık fakültesindeki uçaksavarlar, Nakam Dağı'ndaki silah depoları ve özel kuvvetler hedef alındı.



Görgü tanıkları, saldırıların ardından Nakam ve Fec Attan'daki silah depolarından alevlerin yükseldiğini aktardı. Başkent Sana ise elektriklerin kesilmesiyle karanlığa boğuldu.



Öte yandan Suudi Arabistan hava kuvvetlerine ait F-15S tipi bir savaş uçağının Kızıldeniz üzerinde teknik arıza yaptığı, pilotların paraşütle atlayarak kurtulduğu bildirildi.



Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA) savunma bakanlığından bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde, Suudi Arabistan'a ait F-15S tipi bir savaş uçağının Kızıldeniz üzerinde uçuşu sırasında teknik arıza yaptığı ve pilotların paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi.



Haberde, yetkilinin, "Amerika tarafıyla işbirliğiyle pilotlar kurtarıldı. Pilotların sağlık durumu iyi ve maneviyatları da yüksek" ifadelerine yer verildi.



Yetkili, Savunma Bakanı Emir Muhammed bin Selman'ın, ülkenin güneyindeki Hamis Mşeyt kentinde bulunan Kral Halit Üssüne getirilen pilotlarla görüntülü bir görüşme yaptığını ve pilotların kendisinden görevlerine devam etmeyi talep ettiklerini, Savunma Bakanı bin Selman'ın da pilotlara bu fadakarlıklarından dolayı teşekkür ettiğini aktardı.



Haberde, teknik arıza yapan uçağın "Kararlılık Fırtınası" operasyonlarına katılıp katılmadığı belirtilmediği gibi, uçağın akibetinin ne olduğu konusunda da bilgi verilmedi.

#Yemen
#Sana
#"Kararlılık Fırtınası" operasyonu
9 yıl önce