|

Yemen'de sokağa çıkma yasağı

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde bu akşamdan itibaren 19.00 - 07.00 saatleri arası sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Yeni Şafak
15:59 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 14:01 - 27/03/2015 Cuma
AA

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Güney Halk Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Aden'de ikinci bir emre kadar 19.00 - 07.00 saatleri arası sokağa çıkış yasağı getirildiği belirtildi.



Sokağa çıkma yasağının, "Halk Komiteleri, askeri birlikler ve silahlı grupların çarşamba gününden bu yana Husi Ensarullah Hareketine bağlı silahlı kişilere karşı giriştikleri çatışmalardan kaynaklandığına" işaret edilen açıklamada, Aden halkına, "kendi güvenlikleri için yasağa uymaları" çağrısında bulunuldu.



Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında bu sabah Yemen'in başkenti Sana ile Sada kentlerinde Husilere ve devrik lider Ali Abdullah Salih rejimi taraftarlarına ait stratejik noktaların hedef alındığı, Husilere ait kışla ve mühimmat depolarının vurulduğu bildirilmişti. Riyad yönetimi, Cumhurbaşkanı Hadi'nin "Husi milislerin saldırılarına karşı Yemen'i ve halkını korumak için askeri müdahale talebi" doğrultusunda hareket edildiğini ifade etmişti.



#yemen
#yemen sokağa çıkma yasağı
#yemen husilere darbe
#yemen suud müdahalesi
9 yıl önce