|

Yüzsüz Esed'den Erdoğan'a suçlama

Suriye'de yüzbinlerce sivili katleden Beşşar Esed, bir dergiye verdiği röportajda Suriye'de olan bitenden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutacak kadar haddini aştı. Esed, 4 yıldır katliam üstüne katliam yaptığı Suriye'de olanların sebebi Erdoğan dedi. ABD'den Türkiye'ye baskı yapmasını isteyen yüzsüz Esed, her gün çocukların üzerine varil bombaları yağdıran kendi rejimini değil, IŞİD'i sivillere karşı tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Yeni Şafak
14:07 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:23 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs'e konuşan eli kanlı Beşşar Esed, Erdoğan'ı Suriye'de olanlardan sorumlu tuttu. Müslüman Kardeşler ideolojisinin El-Kaide'nin tabanını oluşturduğunu iddia eden Esed, diye ABD'nin Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.


"Mesele sadece askeri açıdan daha fazla aktif olmak değil. Çünkü bu sadece askeri bir mesele değil. Siyasi bir mesele. ABD'nin Türkleri ne kadar etkilemek istediğiyle ilgili. Çünkü teröristler hava saldırılarına bu kadar uzun süre dayanabiliyorlarsa, Türkler onlara silah ve para gönderiyor demektir. ABD, El Kaide'ye desteğini kesmesi için Türkiye'ye baskı yaptı mı? Hayır yapmadı. Bu yüzden mesele sadece askeri değil. Bu birincisi. İkincisi askeri açıdan daha fazla aktif olmaktan söz ediliyorsa - Amerikalı yetkililer bunu açıkça kabul ediyor- asker göndermeden somut olarak bir şey elde edemezler. Askeriniz olmazsa, kime güveneceksiniz?" diye konuşan Esed,  "İsyancıları desteklememeleri için Türkiye'ye baskı, Suudi Arabistan'a baskı, Katar'a baskı. İkincisi bu tür saldırıları gerçekleştirebilmesi için hükümetimizden izin isteyerek Suriye'yle yasal işbirliği yapması. Bunu yapmadılar ve şu anki saldırıları yasa dışı" şeklinde devam etti. 


'Türkiye'nin desteği olmasa isyancıları yeneriz'

"Dış destekleri olmazsa, mühimmat yardımı olmazsa ve Suriye içinde saflarına yeni teröristler katmazlarsa onları yenmek sorun değil. Bugün bile askeri açıdan bir sorunumuz yok. Ama sorun sürekli yardım almaları. Özellikle de Türkiye'den."

#beşşar esed
#suriye
#amerika
#esed rejim
9 yıl önce