|

Yüzsüz katil

Almanya’da tacize uğrayan 2 genç kıza yardım ederken uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı yargılanmaya başladı. Zanlı Sanel M., görüntü alınmasını engellemek için yüzünü zarfla kapattı. Davada 60 şahit dinlenecek.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Saturday
Güncelleme: 20:49 - 24/04/2015 Friday
Yeni Şafak

Almanya'da tacize uğrayan iki genç kıza yardım etmek isterken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın katili Sırp kökenli Sanel M'nin yargılanmasına başlandı. Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına çok sayıda gazeteci ve Tuğçe'nin akrabaları katıldı. Sanık Sanel M, duruşmadaki ifadesinde “Olayın meydana geldiği akşam Tuğçe'ye tokat attım ve ondan sonra yere düştü. Yaptığımdan dolayı sonsuz pişmanlık duyuyorum. Tuğçe'nin öleceğini hiç tahmin etmiyordum” dedi. Eyalet Gençlik Mahkemesi hâkimi Jens Aßling tarafından görülecek dava 10 duruşma olarak belirlendi. İlk duruşmalarda yaklaşık 60 şahidin dinleneceği, nihai kararın ise 15 Haziran'da açıklanacağı bildirildi.



MAHKEME DIŞINDA DESTEK EYLEMİ


Öte yandan, mahkeme binasının karşısında Tuğçe Albayrak'ın yaklaşık 50 arkadaşı, olayı protesto için sessiz eylem düzenledi. Eylemi organize eden Murat Çapri, “Biz Tuğçe'nin medeni cesaretini hatırlatmak istiyoruz” dedi.



13 gün komada kaldı


Tuğçe Albayrak, arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 15 Kasım 2014'te Sırp kökenli gençlerin taciz ettiği iki Alman kıza yardım ederken Sanel M'nin darbetmesi sonucu yere düşerek beyin kanaması geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede 13 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.



#Sırp kökenli Sanel
#Tuğçe Albayrak
#Darmstadt
9 years ago