|

Dev proje imzalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Arenamega'da , Afete Hazırlık Okul kampanyası kapsamında konuşma yaptı. Erdoğan, 'Afetlere hazır olma fikri Türk toplumu tarafından benimsenmelidir' dedi.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 7/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:03 - 7/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dev proje imzalandı
Dev proje imzalandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afetlere hazır Türkiye hedefiyle başlatılan 'Afete Hazır Türkiye' projesinin en önemli aşamalarından biri olan 'Afete Hazır Okul' kampanyasının tanıtımı, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar;

Afganistan'daki afete yardımcı olan AFAD ve İHH'ya teşekkür ediyorum. Kardeş Afganistan halkına taziyelerimizi iletiyorum.

2011 yılında yaşadığımız Van depreminde çok kısa sürede afete müdahale ettik. Bir yıl içinde Van'ı inşa ettik Bingölde'de yine anında müdahale ettik, aynı şekilde Simav'da da yaptık.

Afetlere hazır olma fikrini Türk toplumu tarafından benimsenmesini önemli görüyorum. Artık eski Kızılay yok, yeni Kızılay var, doğal afetlerde elini uzatan Kızılay var. Afetlerde kamunun tüm imkanlarını koordinasyon içerisinde en etkin şekilde kullanılmasını sağladık.

Afetten kaçmak yerine bilinçli olmalıyız

AFAD'ın krizlere müdahale konusunda örnek alındığını görüyoruz.Afetler konusunda bir bilinç sağlamak mecburiyetindeyiz. Suriye'den gelenleri AFAD açısından başarılı bir sınav olarak değerlendiriyorum.

Her anlamda afete hazır Türkiye hedefi doğrultusunda çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Afetten kaçmak ve korkmak yerine hazırlıklı ve bilinçli olmak zorundayız.

Bu salonun adı (Arenamega), Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi olsun. Hayırlı olsun

10 yıl önce