|

Hedef uluslararası ilahiyat fakültesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 30'dan fazlası yabancı olmak üzere 150 öğrencisiyle eğitimini sürdürüyor. Dekan Prof. Emin Aşıkkutlu, "Uluslararası ilahiyat fakültesi vizyonuna ulaşmayı ve topluma yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Kamil Anahar
00:00 - 4/12/2011 Pazar
Güncelleme: 02:03 - 4/12/2011 Pazar
Yeni Şafak
Hedef uluslararası ilahiyat fakültesi
Hedef uluslararası ilahiyat fakültesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Trabzon'un Çimenli Köyü'nde bulunan Fiskobirlik Tesisleri Karadeniz Teknik Üniversiesi bünyesine devredildi. Yeniden donanımdan geçirilecek olan tesislerin, 2012 yılının Haziran ayında tamamlanarak KTÜ İlahiyat Fakültesi yerleşkesi olarak hizmet vereceğini açıklandı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, 38.5 dönümlük Fiskobirlik Tesisleri'nin fakültenin yapısına uygun konuma getirilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Özen, "Bu tesislerin önemli bir bakıma ihtiyacı var. Yeniden donanım yapacağız. Bize destek vereceklere teşekkürlerimizi sunuyoruz'dedi.

150 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Bu yıl ilk kez öğrenci alımı yapılan fakültede 150 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen şöyle konuştu: "Örgün ve ikinci öğretim yapılmaktadır. Fakültemiz, rutin bir düşüncenin dışına çıkarak Kafkasları, Orta Asya ülkelerini ve Balkanları içine almak suretiyle donanımlı ilahiyat elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemizde ilk kez yüzde 50 civarında yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize Arapça dili yanı sıra İngilizce ve Rusya dilleriyle ilgili eğitim verilmektedir. İlahiyat Fakültesi olarak hizmet verecek kampusun çevresinde yabancı uyruklu öğrenciler için yurtlar ve sosyal aktiviteler için, mini futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapılacak"

DİN BİLİMLERİ MERKEZİ KURULACAK

KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise fakültenin yabancı öğrencilere yönelik özel bir misyon taşıdıklarını söyledi. Aşıkkutlu, sözlerini şöyle "Bu görev çerçevesinde daha ilk yılımızda Kafkasya ve Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar uzanan coğrafyadan gelen 30'nun üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz mevcuttur. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu oranı daha yukarı çıkarmaktır. İlahiyat fakültemiz bünyesinde kurmayı düşündüğümüz gelişmiş bir din bilimleri araştırma merkezi ile hem lisansüstü düzeyde akademik araştırmalara hem de sosyal sorumluluk çerçevesinde topluma yönelik kültürel faaliyetlere imkân veren sağlam bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Akademik ve bilimsel çalışma ön planda

Yakın bir gelecekte fakültelerinin Uluslarası İlahiyat vizyonuna kavuşmasını, bölgenin de uluslarası bir din bilimleri ve araştırmaları üssü haline gelmesini amaçladıklarını söyleyen Dekan Aşıkkutlu, "Güzel Trabzonu'muz coğrafi konumu, tarihi geçmişi, dini ve ilmi geleneği yanında bu alandaki insan potansiyeli ile kısa sürede buna layık olduğunu düşünüyorum. Bölgemizin ve ülkemizin hatta sınırlarımız ötesindeki insanların dini doğru öğrenme ve yaşama açısında buna ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bunları yaparken ülke gerçeklerini ve ihtiyaçlarını, akademik ve bilimsel gerekleri ön planda tutan sağlıklı bir gelişim süreci takip edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın' açıklamasında bulundu.





12 yıl önce