|

Kızların eğitiminden taviz vermedik

12 yıllık kesintili zorunlu eğitimle kız çocuklarının eğitimiyle ilgili geriye gidiş olacağı yönündeki eleştirileri cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, “Altını çizerek söylemeliyim ki biz, kız çocuklarımızın okullaşması ile ilgili konularda asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz' diye konuştu

Isparta
00:00 - 26/02/2012 Pazar
Güncelleme: 03:31 - 26/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kızların eğitiminden  taviz vermedik
Kızların eğitiminden taviz vermedik

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Isparta'da Vali Memduh Oğuz'u ziyaret ettikten sonra hayırsever iş adamı Yavuz Ali Ergun tarafından yaptırılan Tumay Yavuz Ali Ergun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı. Törende konuşan Dinçer, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılması için yapılan çalışmalar hakkında bazı kesimlerin duyduğu endişelerin yersiz olduğunu söyledi. Özellikle kız çocuklarının okullaşması ile ilgili bir geriye gidiş olacağına dair endişelerden bahsedildiğini vurgulayan Dinçer, “Altını çizerek söylemeliyim ki biz, kız çocuklarımızın okullaşması ile ilgili konularda asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz” dedi.

KIZ ÖĞRENCİ SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ

2002 yılına kadar Türkiye'de ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 90 olduğuna, 9 yıllık AK Parti iktidarında ise bu rakamın yüzde 99'a ulaştığına dikkat çeken Dinçer, 'Bu konuda artık 'Sorunumuzu çözdük' desek, çok fazla abartmış olmayız. 2002 yılında kız çocuklarımızın okullaşma oranı 100 erkek öğrenciye karşın 88 kız öğrenciydi. İlköğretimde kız çocuklarımızın sayısı erkek çocuklarımızı geçti. Bu, bizim bu konuda ortaya koyduğumuz çabaları, uğraşıları ve ulaşmaya çalıştığımız hedefleri göstermez mi?” diye konuştu. Kız çocuklarının okullaşması konusunda asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Dinçer, “Biz Türkiye'de erkek ve kız ayrımı yapmaksızın bütün çocuklarımızın 12 yıl eğitim almasını ve toplum olarak eğitim seviyemizin yükselmesini elimizden geldiğince başarmak için çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.


Bowlingle stres attı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı' için geldiği Antalya'da yorgunluğunu bowling oynayarak attı. Siyasete atılmadan önce fırsat buldukça bowling oynadığını anlatan Dinçer, gazetecilerin MAÇ teklifini geri çevirmedi. Bunun üzerine Dinçer ve gazeteciler iki takım kurarak kaldığı otelin bowling salonunda maç yaptı. Kıran kırana geçen mücadelede, Bakan Dinçer, aldığı yüksek skorlarla takımını 518'e 423 galip getirmeyi başardı.


HAYDİ KIZLAR OKULA

Tüm bu olumlu sonuçlara idari tedbirlerle ulaştıklarını belirten Dinçer, şunları kaydetti: ''Haydi Kızlar Okula' dedik. 'Baba beni okula gönder' dedik. 'Ana kız okulda' dedik. Maddi durumu iyi olmayan aileler için şartlı nakit transferi uygulamaları yaptık. İlköğretimde kız ve erkeğe ayrı, lisede kız ve erkeğe ayrı olmak üzere ne kadar çocuğu okula göndermişse onun için maddi destekler sağladık. Kız çocuklarımız için bu zamana kadar yaptığımız çabalar, gayretler, elde ettiğimiz sonuçlardan geriye gidecek herhangi bir adım atacağımıza ihtimal verir misiniz siz bizim?'



12 yıl önce