|

Okul öncesini zorunlu yapma düşüncemiz yok

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa teklifinde okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile ilgili soruları cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, böyle bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi

Aa
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:30 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Okul öncesini zorunlu yapma düşüncemiz yok
Okul öncesini zorunlu yapma düşüncemiz yok

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi konusunda bir düşünceleri olmadığını söyledi. Canikli, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını içeren yasa teklifinde okul öncesi eğitim zorunlu hale mi getiriliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi konusunda bir düşüncemiz, eğilimimiz yok. Nedeni şu; zorunlu eğitim okullaşma oranının yükseltmek için getiriliyor. Okul öncesi eğitim hızla yükseliyor, yüzde 70'leri aştı. 71 ilde pilot uygulama var. 2014 yılı itibariyle yüzde 100'e ulaşmış olacağız. Dolayısıyla zaten kendiliğinden yürüyen, okullaşma oranı hızla yükselen bir sisteme müdahale edip zorunlu hale getirmenin anlamı yok. Aynı şey lise için yeterli değil, orada okullaşma oranı yüzde 69 seviyesinde. Dolayısıyla 12 yıla çıkarılıp zorunlu hale getirilmesi okullaşma oranının yükseltilmesine büyük katkı sağlayacak.”

SICAK BAKARIZ

Canikli, “Bir yıl öne çekme olayı nedir?” sorusuna, “Komisyon bir karar alırsa biz saygı duyarız, itirazımız yok. Sıcak bakarız. Önerge gelecek diyemem komisyonun yerine geçme görevim yok. Komisyonun takdirindedir. İtirazımız olmaz. Biz önerge vermiyoruz, veremiyoruz” karşılığını verdi.



12 yıl önce