|

14 Şubat'ta görüşmek üzere

16 milyon ilköğretim okulu öğrencisi ve 600 bin öğretmen bu seneki eğitim-öğretim döneminin ilk yarı yılını bitirdi. 1 milyon 226 bin öğrenci ilk kez karne sevinci yaşarken, 14 Şubat'ta okulların tekrar açılmasına kadar iki haftalık tatil de başlamış oldu.

Aa
00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 29/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
14 Şubat'ta  görüşmek üzere
14 Şubat'ta görüşmek üzere

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak tatile girdi.

2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk dönemi bugün sona erdi. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanıştı. Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen, 14 Şubat'a kadar tatil yapacak.

2. DÖNEM SINAVLA GEÇECEK

2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanacak. İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011'de yapılacak. İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS 30 Nisan 2011'de gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS ise 4 Haziran'da düzenlenecek.

MART'TA YGS HEYECANI

Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) başvuru tarihi 18-27 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. LYS, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.


Çocuklarımız üzülmemeli

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ağrı'da Alpaslan İlköğretim Okulu öğrencilerine karnelerini dağıttı. 3-A sınıfını gezen Çubukçu ve Erdoğan, 30 öğrenciyi tahtaya çağırarak karnelerini verdi, çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Burada velilelere seslenen Bakan Çubukçu “Karne ne olursa olsun çocuklarımız üzülmesin” dedi. Kendisini çocukluğuna dönmüş gibi hissettiğini söyleyen Emine Erdoğan ise, “Bunu burada yaşamak güzel bir duygu. Bizim elimizden karne almaları, ileride onlar için de iyi bir anı olacak” dedi.


Abdullah Gül'ün karnesi pekiyi

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi Mehmet Günek Türkbirliği İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğrencisi Abdullah Gül, karnesini Kaymakam Ali Sırmalı'nın elinden aldı. Okulda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut dağıttı. Öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirip kitap okumalarını isteyen Kaymakam Sırmalı 2/A sınıfı öğrencisi Abdullah Gül'ün de "pekiyi" ile dolu karnesini verdi.


Boyundan büyük karne sevinci

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yaşayan ve 72.6 santimlik boyluyla 'Dünyanın en kısa kadını' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 23 yaşında, 7 kilo ağırlığındaki Elif Kocaman karnesini aldı. Boyu kısa olduğu için ailesi tarafından okula gönderilemediğini belirten Elif Kocaman, “Doktor olacağım” dedi.


Notlarını dokunarak öğrendiler

Adana'da, görme engelliler ilköğretim okulunda öğrencilere kabartma yazı “Braille Alfabesi” ile hazırlanan karneler dağıtıldı. Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki 92 öğrenci, kabarta yazı ile hazırlanan karnelerini büyük bir heyecanla inceledi. Öğrenciler ardından yüksek sesle birbirlerine notlarını okudular.


Kaçaklar eve teslim

Gaziantep Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan Karne Timi, istenmeyen olayları önlemek için karnesi zayıf olan öğrencileri ailelerine teslim etti. İki kardeşin karnelerinde 2 ve 8 zayıf olduğunu öğrenen Karne Timi çocukları ailelerine götürdü. Baba Kazım Yalçın, çocuklarına zayıflardan dolayı kızmayacağını; derslerinde yardımcı olacağı sözünü verdi.


Gönlümüzün mis kokulu gülleri

İstanbul'da 1.5 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. İstanbul'daki karne dağıtım töreni, Zeytinburnu Abay İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini verdi. Sıralarına oturduğu öğrencilerle sohbet eden Vali Mutlu, "Evlatlarımız gönül bahçemizin mis kokulu gülleridir. Gülün üzerideki dikenleri bizim için kıymetlidir. Dikeni ile kokusu ile birlikte yavrularımızı bağrımıza basacağız" dedi. Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da hazır bulunduğu törende başarılı öğrenciler ödüllendirildi. İlk yarı yılı başarıyla geride bırakan öğrencilere çeyrek altın hediye eden Vali Mutlu, çocukları alınlarından öptü. Karne törenini izleyen velilerle de bir süre sohbet Hüseyin Avni Mutlu, ebeveynlerden kırık notlarla dolu karne getiren evlatlarına iyi muamele göstermelerini istedi.



13 yıl önce