|

29 ilde okullar tatil edildi

Yurdun büyük bir kesiminde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, 29 ilde okullar tatil edildi.

Ajanslar
00:00 - 9/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
29 ilde okullar tatil edildi
29 ilde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi.

Tunceli

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.

Kars

Kars'ta da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren 2 gün süre ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Erzurum

Erzurum'un Tekman İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime verilen tatil bir gün daha uzatıldı.

Bölgede iki gündür aralıklarla etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı sonrası iki gün okulların tatil edildiği Tekman İlçesi'nde kar yağışı ve tipinin devam etmesi nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü de eğitime ara verildiği açıklandı.

Muş

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar bugün tatil edildi.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.

Bitlis

Bitlis'te 5 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın ve cuma günü de kapalı olacak.

Sivas

Sivas'ta, olumsuz hava koşullarından dolayı merkez ve bazı ilçelerde okullar bugün tatil edildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla merkez ve Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Zara ilçelerinde bugün eğitime ara verileceği belirtildi.

Ayrıca, Koyulhisar ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verileceği bildirildi.

İstanbul

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği, anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verildiğini bildirdi.

Bolu

Bolu'da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle iki ilçe hariç tüm il genelinde okullar 10 Ocak'ta tatil edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Ekinözü Nurhak ve Göksun ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ekinözü, Göksun ve Nurhak'ta bugün eğitime ara verildi. Hava koşullarına göre 9 Ocak Çarşamba günü okullarda eğitim ve öğretime başlanıp başlanmayacağına karar verilecek.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten, yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Gürgentepe, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde ise eğitime 1 gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi.

Elazığ

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 ilçede taşımalı eğitim veren okullar, 8 Ocak 2012 Salı günü 1 gün süreyle tatil edildi.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Arıcak, Alacakaya, Baskil, Palu, Karakoçan ve Maden ilçelerinde taşımalı eğitim veren okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ve Kartepe ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle İzmit ve Kartepe ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Diğer ilçelerde de kararın kaymakamlıklarca verileceği kaydedildi.

Bartın

Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 günlüğüne tatil edildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Bartın merkeze bağlı tüm okullar ve özel öğretim kurumlarında eğitime 8 Ocak Salı günü ve 9 Ocak Çarşamba günü olmak üzere 2 gün ara verildiğini bildirdi.

Rize

Rize'nin İyidere ve Kalkandere ilçelerinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle İyidere ve Kalkandere ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. İkizdere ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrencilere bir gün süre ile izin verildi.

Samsun

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bugün ara verildi. Canik ve Tekkeköy ilçelerinde ise eğitimde kısmi ara uygulandı. Canik'te 25, Tekkeköy'de ise 3 okulda eğitime 1 gün ara verildi.

Niğde

Niğde merkez ile Niğde ve Yozgat'ın bazı ilçelerinde okullar kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Çamardı ilçesi hariç merkez ve tüm ilçelerde okullar bir gün tatil edildi.

Yozgat

Yozgat'ta Akdağmadeni ve Çekerek ilçeleri ile belde ve köylerinde, Şefaatli'nin belde ve köylerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Giresun

Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve köylerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Alucra, Çamoluk, Güce, Şebinkarahisar, Çanakçı, Yağlıdere, Bulancak, Dereli ve Doğankent ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de devam eden kar yağışı dolayısıyla eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde üç gündür devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Torul ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu dışındaki ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime 09 Ocak Çarşamba günü ara verileceği belirtildi.

Konya

Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, yaptığı açıklamada, dün akşamdan beri devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, ilçe merkezi ile belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime Çarşamba günü ara verildiğini belirtti.

Zonguldak

Devrek'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün ara verildi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ın Devrek İlçesinde iki gün süreyle eğitime ara verildi. Şehir merkezinde dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini hızla artıran kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün süreyle ara verildi.

Bursa

Bursa merkez ile Büyükorhan, Orhangazi ve Gürsu ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın da eğitime ara verildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın (bir gün) tatil edildi. Ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engelliler de yarın idari izinli sayılacak.

Iğdır

Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, yaptığı açıklamada, Valilik kararı doğrultusunda yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

Siirt

Siirt'te, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Van

Van'da, il merkezi ile Saray ilçesi dışındaki tüm ilçelerde okullar bir gün tatil edildi.

Karabük

Karabük'te, sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran kar yağışı sonrası Karabük merkez ilçelerindeki tüm okullar tatil edildi.

Hatay

Hatay'da kar yağışı nedeniyle Yayladağı ilçesindeki okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce

Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle 10-11 Ocak günü okullar tatil edildi.

Hakkari

Hakkari'de kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Mardin

Mardin Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, Mardin ve merkeze bağlı köylerde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.


11 yıl önce