|

4+4+4 oturdu değişiklik yok

Nabi Avcı, kamuoyunda 4+4+4 eğitim sisteminde değişiklik yapılacağı iddialarına ilişkin, “Herhangi değişiklik yapmayı hiçbir şekilde söylemedik, konuşmadık, açıklamadık. Böyle bir şey yok. Sistem başarıyla sürüyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Eğitim gündemine dair açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, “4+4+4 sisteminde değişiklik yapılacağına ilişkin iddialar bulunuyor. Bu konuda çalışmanız var mı” sorusu üzerine, 4+4+4 düzenlemesinin oturduğunu söyledi. “Bununla ilgili herhangi değişiklik yapmayı hiçbir şekilde öngörmedik, söylemedik, konuşmadık, açıklamadık. Böyle bir şey yok. 4+4+4 başarıyla sürüyor” diyen Avcı, şöyle devam etti: “Yok '5 yıl olacak', yok '3 yıla inecek' filan, bu söylentilerin nereden çıktığını da bilmiyoruz ama şunu tahmin ediyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı'yla ilgili çok ciddi, çok sistemli bir dezenformasyon kampanyası yürütülüyor. Fakat bütün gayretlerine rağmen bazı günler, herhangi şekilde bir kenarından tutulabilir düzmece haber inşa edilebilir şeyler bulamadıkları zaman kendileri oturup senaryo üretiyorlar. Bunun onlardan bir tanesi olduğunu zannediyorum.”



ÖĞRENCİLER ENDİŞELENMESİN


“Üniversiteye giriş sınavlarının yılda birden fazla yapılması çalışmalarına” ilişkin soru üzerine de Avcı, bununla ilgili çalışmaların YÖK'te sürdüğünü ve başka ülkelerdeki uygulamaların araştırıldığını söyledi. Avcı, şu görüşlerini paylaştı: “Ama hiçbir öğrenci şu endişeye kapılmamalı, 'Şimdi lise son sınıftayım. Acaba önümüzdeki sene üniversiteye girişte bir değişiklik olur mu' Hayır. Hiçbir lise öğrencisi, üniversiteye girişte, tam da üniversiteye gireceği yıl bir sürprizle karşılaşacağı duygusuna kapılmamalı. Bunlar önceden dereceli olarak, öğrenciler, öğretmenler, veliler önceden bilgilendirilerek.”



Kuru üzüm dağıtımı başlıyor


Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sözkonusu karara göre 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 2 gün olmak üzere 25'er gram kuru üzüm dağıtılacak. Programın koordinasyonundan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu olacak. Dağıtılacak kuru üzümlerin, üretiminden tüketimine kadar tüm aşamalarında Türk gıda mevzuatı ile ihale teknik şartnamesine uygunluğunun denetimi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müdürlüklerince yapılacak.



Teşvik aynı olacak


Bakan Avcı, “Yeni eğitim öğretim döneminde özel okul teşviği alacak öğrenci sayısı ve teşviğin miktarına” ilişkin soruyu yanıtlarken, sayı ve miktarın Maliye Bakanlığı'nın görüşü alınarak kararlaştırıldığına dikkati çekti. “Aşağı yukarı bu yılki miktar ve ölçekte olabileceğini söyleyebilirim” diyen Avcı, bunun, okul öncesi eğitimde 2 bin 500, ilkokul ve ortaokulda 3 bin, lisede 3 bin 500 lira olduğunu aktardı.





#4+4+4
#Milli Eğitim Bakanı
#okul
#öğretim
#öğrenci
9 yıl önce