|

Ailecek müzik öğretmenliği yapıyorlar

Ordu'da müzik öğretmeni Mehmet Ali Gönüy, öğrencisi olan oğlu ve gelininin de mezun olarak kendisiyle aynı mesleği sürdürmesinin gururunu yaşıyor.

Yeni Şafak
15:53 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
Ordu'da müzik öğretmeni olan Mehmet Ali Gönül, öğrencisi olan oğlu ve gelininin de mezun olarak kendisiyle aynı mesleği sürdürmesinin gururunu yaşıyor.


Altınordu ilçesinde  yaşayan ve 26 yıldır müzik öğretmenliği yapan Gönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren müziğin içinde olduğunu söyledi.


Kendisinden sonra çocuklarının da müzisyen olmasını istediğini anlatan Gönül, büyük oğlunun müzik öğretmeni olduğunu küçük oğlunun da Güzel Sanatlar Lisesi son sınıfta okuduğunu belirtti.


Gönül, amacının gerçekleştiğini dile getirerek, "Ayrı bir tesadüf ise bizim için sevinç olan gelinimin de müzik öğretmeni olması. Biz de ayrı bir duygu olarak yaşandı. Hedefimiz gerçekleşmeye ve daha da büyümeye başladı. Büyük oğlum şu anda müzik öğretmenliğinin yanı sıra müzik mağazası çalıştırıyor. Şu anda ailemizde üç müzik öğretmeni, bir de müzik öğretmeni adayı var" dedi.


Büyük oğlu ile gelininin ortaokulda öğretmenliğini de yaptığını vurgulayan Gönül, yıllar sonra her ikisinin de müzik öğretmeni olması nedeniyle gurur duyduğunu anlattı.


Müzik sayesinde eşiyle tanıştı


Gönül'ün büyük oğlu Orkun Gönül de 6 yaşındayken babasının kendisine gitar çalmayı öğrettiğini ve daha sonra müziğe olan ilgisinin daha fazla arttığını kaydetti.


Okul yıllarında gitar eşliğinde küçük çaplı konserler verdiğini belirten Gönül, müzik öğretmeni olduktan sonra müzikle ilgili bir mağaza açtığını ifade etti.


Orkun Gönül, eşiyle konserde tanıştığını ve daha sonra aynı okulda liseyi okuduklarını dile getirerek, "İkimiz de müzik öğretmenliği okuduk. Daha sonra bir yetenek sınavında bir araya geldik ve daha sonra evlendik. Müzik sayesinde Babamızın bize müziği öğretmesi, müzikte kendimizi bulmamız ve kendimizi ifade etmemizi sağlaması özgüvenimizi yerine getirdi. Bu özgüvenle birlikte hitap edebilme becerisi kazandık. Müziğin birleştirme gücünün olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.


"Kayınpederi teşvik etti"


Mehmet Ali Gönül'ün gelini Sıla Gönül de küçük yaşlarda ailesinin yönlendirmesiyle müzikle tanıştığını ve daha sonra bu yolda ilerlediğini anlattı.


Ortaokulda kayınpederinin tavsiyesiyle Güzel Sanatlar Lisesi'ne gittiğini vurgulayan Gönül, müziğin yaşamını şekillendirdiğini ifade etti.


Gönül'ün Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi olan küçük oğlu Yunus Emre Gönül de müzik öğretmenliği okumak istediğini kaydetti.
#öğretmen
#müzik
#öğrenci
#baba
#gelin
#oğul
9 yıl önce