|

Bakan Avcı "Okuyun" önerisinde bulundu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta göreve başlayan uzman yardımcılarının tabi tutulacağı 300 saatlik eğitimin ilk dersini verdi. Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen derse katılan Avcı, uzman yardımcılarına, başarılar diledi. Verimli okumaların mecbur olunmayan kitaplarla daha iyi yapılacağını belirten Avcı, eğitimcilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Yeni Şafak
10:31 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 10:40 - 17/04/2015 Cuma
AA

Verimli okumaların mecbur olunmayan kitaplarla daha iyi yapılacağını belirten Avcı, katılımcılara, Erhan Bener'in "Bürokratlar", Şevket Süreyya Aydemir'in "Suyu Arayan Adam", Kemal Tahir'in "Bozkır'daki Çekirdek, Esir Şehrin İnsanları, Devlet Ana", Sabri Ülgener'in "Tarihte Darlık Buhranları", Ahmet Günay Sayar'ın "Bir İktisatçının Entellektüel Portresi: Sabri F. Ülgener", Joseph Needham "Doğunun Bilgisi, Batının Bilimi" ve Tarık Buğra'nın "Küçük Ağa" kitaplarını okumalarını tavsiye etti.



Bakan Avcı, Tarık Buğra ile ilgili bir anısını paylaştı. Tarık Buğra'nın Kürt asıllı bir ailenin çocuğu olduğunu, babasının da ağır ceza reisliği yaptığını söyledi. Tarık Buğra'nın İstanbul'da hukuk okuduğunu aktaran Avcı, "O günlerde Tarık Buğra, gençlikle, biraz Kürtçülük işlerine bulaşıyor. Babası bunu fark ediyor. Yaz tatiline geldiğinde, bir kenara çekiyor, 'Bana bak bulmuşsun, bedava bir devlet, kıymetini bil. Çok istiyorsan oku, benim gibi ağır ceza reisi ol, serserilik etme' diyor. Bu, Tarık Buğra'da karşılığını buluyor" dedi.



Bir gazetede köşe yazarlığı yaparken, etnik milliyetçilik ve şovenizm üzerine bir yazı yazmayı ve bu anekdottan da faydalanmayı düşündüğünü ifade eden Avcı, "Belki, Tarık Buğra, rahatsız olur, diye kendisini aradım ve 'Müsaade eder misiniz, bu anekdotu ben de yazımda kullanabilir miyim' diye sordum. 'Çok memnun olurum, bugünlerde buna çok ihtiyaç var' dedi. Ben de yazımda kullandım. Böyle bilge bir adamdı" diye konuştu.



Bakan Avcı, şiir okumanın düşünme yeteneğini çok geliştirdiğine işaret ederek, "Bir ağabey, bir hoca gibi tavsiyede bulunacağım, mutlaka bir veya birkaç şairiniz olmalı" ifadelerini kullandı.



Cahit Koytak'ın şiirlerine özel bir önem gösterilmesini isteyen Avcı, uzman yardımcılarına, İsmet Özel, Sezai Karakoç, Cemal Süreyya, Ece Ayhan, Edip Cansever, Yahya Kemal, Ahmet Haşim ve Can Yücel'in şiirlerini okumalarını önerdi.



#Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
#Tarık Buğra
#İsmet Özel
#Sezai Karakoç
#Cemal Süreyya
#Ece Ayhan
#Edip Cansever
#Yahya Kemal
#Ahmet Haşim
#Can Yücel
9 yıl önce