|

Bakan Avcı, Zarifoğlu programına katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: "Cahit abi çok güzel bir insandı. Tanımasanız bile gördüğünüzde 'herhalde bu adam büyük bir sanatçıdır' dedirtecek kadar kendini ele veren bir adamdı.” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
15:45 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:47 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Başakşehir Belediyesi'nce M. Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen, moderatörlüğünü Asım Gültekin'in yaptığı programa katılan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilik yıllarında aynı evi paylaştığı Cahit Zarifoğlu'nu anlattı.

Bakan Avcı, Zarifoğlu'nu sevmek için yüzlerce, binlerce sebebi olduğunu ve her geçen gün bu sebeplerin arttığını söyledi. Zarifoğlu'nun, şairliği ve yazarlığının dışında iyi bir ağabeyi olduğunu belirten Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Kendisini tanıdığımızın üstünden sanırım 41 sene geçti. Yanılmıyorsam 72-73'tü. Daha öncesinde kitaplarından tanıyorduk ama yüz yüze tanışmamız asker dönüşüydü. Bu tabi 75-76 yıllarıydı. Askerlikten dönüp tezkeresini aldığı gün yüz yüze tanışmıştık. Cahit Abi çok güzel bir insandı. Tanımasanız bile gördüğünüzde 'herhalde bu adam büyük bir sanatçıdır' dedirtecek kadar kendini ele veren bir adamdı. Ankara Bahçelievler'de, bir bodrum katında öğrenci evimiz vardı. Cahit Ağabey ile 1,5 yıla yakın süre aynı evde kaldık. O günlerde ev arkadaşlarımız çok fazla tanınmış isimler değildi. Zaman zaman bu isimler değişkenlik sağlardı. Evimizde 5 oda, bir mutfak ve bir banyo vardı."

Bakan Avcı, Zarifoğlu'nun hayatını anlatan diziyi çeken ve dizide görev alanların ise şairin tanınmasında büyük bir iş yaptıklarını, bu nedenle kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.
#Asım Gültekin
#M. Emin Saraç Kültür Merkezi
#İstanbul Başakşehir Belediyesi
#Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı
9 yıl önce