|

Bakan Avcı'dan KPSS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ÖSYM'nin geçmiş KPSS'leri inceleyecek olmasına ilişkin, "Daha önce başlamış ve üzeri kapatılmış bir adli soruşturma söz konusuydu" dedi.

Yeni Şafak
12:24 - 17/01/2015 Saturday
Güncelleme: 10:26 - 17/01/2015 Saturday
AA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ÖSYM'nin geçmiş Kamu Personeli Seçme Sınavları'nı (KPSS) inceleyecek olmasına ilişkin, "Daha önce başlamış ve üzeri kapatılmış bir adli soruşturma söz konusuydu. Bununla ilgili incelemeler belli bir aşamaya gelmiş olmalı ki bununla ilgili bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olsun" dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) faaliyete başlayan Bilim Okulu'nun açılışına katılan Avcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Avcı, bir gazetecinin, "Beylikdüzü'nde, okulun yangın merdiveninden düşerek hayatını kaybeden 5. sınıf öğrencisi Resul Yaşar'ın okulunda eksiklikler tamamlanmadı" ifadesi üzerine, şu değerlendirmeleri yaptı:


"İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekeni yaptı. Çocuğumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine sabırlar diliyorum. Birçok kereler okul yöneticilerimizi okul güvenliği konusunda uyarıyoruz. Zaman zaman merkezden, zaman zaman illerden gönderilen müfettişler aracılılığıyla bu denetimleri yapıyoruz. Yine de zaman zaman bu tür üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Bunların olmaması için çok daha dikkatli ve gayretli olmamız gerektiğini bir kez daha yöneticilerimize hatırlatıyorum."


FATİH projesi ve tablet dağıtımı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, başka bir gazetecinin "FATİH Projesi 4 yıl içinde bitirilecek dendi ama 3 yılda sadece 9'uncu sınıflara dağıtım yapıldı. Eğitim sendikaları projenin iflas ettiğini söylüyorlar. Bu konudaki son durum nedir?" şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı:


"Önümüzde bununla ilgili önemli bir ihale süreci var. O yüzden gecikti. Uluslararası bir ihale bu. Biz, FATİH Projesi'ni sadece çocuklarımıza tablet dağıtılan bir proje olarak görmüyoruz. Öyle olmadığını da söylüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de gerek donanım gerekse yazılım bakımından bilgisayar teknolojisi ve sektörünün gelişmesine öncülük edecek bir büyük proje olarak görüyoruz. O yüzden başlattığımız ihale süreci de 10 milyon 600 bin tablet alımına ilişkin dünya çapında bir ihale sürecidir. İhale sürecinin en önemli bileşenlerinden bir tanesi de yerlilik oranıdır. İhaleye giren firmalara 'Hangi aşamada yüzde kaç yerlilik oranı garantisi vereceksiniz?' sorusuyla başlayan bir süreç. Dolayısıyla bazı çekilmeler oldu. Projeyle ilgili bir aksaklık, vazgeçmek falan söz konusu değil."


Avcı, FATİH projesi kapsamında içerik üretimi konusunda önemli mesafeler alındığını söyledi. Üretilen içeriklerin Eğitim Bilişim Ağı'nda görülebileceğini aktaran Avcı, FATİH Projesi'nin sadece bir donanım projesi olmadığını, aynı zamanda bir içerik projesi olduğunu vurguladı.


Bakan Avcı, yakın zamanda Telekom'la imzalayacakları bir protokolle bu içerik üretiminin daha da hızlanacağına işaret etti. 


Tabletlerin şifrelerinin kırılarak sadece oyun için kullanıldığı yönündeki haberleri de değerlendiren Avcı, "Eleştirsem mi, kızsam mı, aferin mi desem? Bu bir beceri ve araştırma gerektirir. Çocukların meraklı olması güzel. Tabletlerin oyun amaçlı olarak da kullanıldığını biliyoruz" dedi.

#Fatih
#Nabi Avcı
#Eğitim İşbirliği
9 years ago