|

Bir gecede gelen birincilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ödüllerini verdiği " Çanakkale Ruhu ve Gençlik" isimlikompozisyon yarışmasında birinci olan lise 3. sınıf öğrencisi Rümeysa Fatıma Altındiş,Çanakkale destanının kendisi için bir aşk olduğunu ve kompozisyonu bir gecede yazdığını söyledi.

Yeni Şafak
14:17 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:19 - 20/03/2015 Cuma
AA

Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Genç Birlik tarafından ortaklaşa organize edilen, " ÇanakkaleRuhu ve Gençlik" isimli Türkiye liseler arasıkompozisyon yarışmasının ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.



Yarışmanın birincisi, "Ateşe düşen gül" isimli kompozisyonuyla, 3. sınıf öğrencisi Rümeysa Fatıma Altındiş oldu. Altındiş, birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.



Altındiş, tören öncesi yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerlere bağlı öğretmenlerin bulunduğu bir okulda okuduğunu ve yarışmanın düzenlendiğini kendisine öğretmenlerinin haber verdiğini belirtti.



Katılmaya karar verdikten sonra yazmaya başladığını anlatan Altındiş, "Okulda öğretilenleri kağıda dökmek çok zor olmadı aslında. Duygusal ve edebi yönden yaklaştım. Çanakkale konusu olunca çok sevindim. Her gün bir şeyler karaladım. Kompozisyon yazarken önce araştırma yapıyorum. Belli kitapları okudum, videolar izledim. Öğretmenlerimden bilgi aldım. Bir gecede de kompozisyonumu yazdım" dedi.



Birinci olmayı beklemediğini dile getiren Altındiş, şöyle devam etti:


"Türkiye genelinde, büyük bir yarışma. Çok umutsuzdum açıkçası. Birinci olmak büyük bir hayaldi. Ancak Türkiye genelinde birinci oldum. Çanakkale'yi 'aşk-ı matem' olarak adlandırıyorum. Çanakkale tarihin en hüzünlü zaferi. Mehmetçiklerimizdeki iman gücü, Allah aşkı, beni o kadar etkiledi ki ben o hikayeleri okuyunca tüylerim diken diken oldu. Yanılmıyorsam Yarbay Hasan diye bir şehidimiz var. Şehit olurken, 'neden zahmet ettiniz ya Resulullah' diyor. Efendimizin de Çanakkale'ye gelmesi, bende büyük bir etki bıraktı. 'Ben bu yarışmaya kesinlikle katılmalıyım, içimdeki duyguları yazmalıyım' dedim."



Altındiş, Çanakkale Zaferi'nin kendisi için büyük bir aşk olduğunu ifade ederek, "Böyle bir aşk olan konuda birinci olmak benim için büyük bir onur. Ödülü de Cumhurbaşkanımızın elinden almak ayrı bir mutluluk. Bundan dolayı gecelerdir uyuyamıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgim, saygım sonsuz. Böyle bir şeyi onun elinden almak ayrı bir şey. Onu görünce ne yapacağımı da bilmiyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.



#Rümeysa Fatıma Altındiş
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Çanakkale
9 yıl önce