|

Demir'in yerine 3 aday

29 Mart’ta görev süresi dolacak olan ÖSYM Başkanı Ali Demir yerine YÖK Genel Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı'na üç isim önerdi. YÖK'ün listesinde Prof. Dr. Ömer Demir, Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi, Prof. Dr. Fatih Nuray yer aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:30 - 20/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), görev süresi dolacak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in yerine önerdiği 3 ismi Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gönderdi. MEB'e önerilen isimler, YÖK Genel Kurulunda belirlendi.



ERDOĞAN ATAYACAK


MEB'e sunulan isimler, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray oldu. YÖK'ün gönderdiği listede 29 Mart'ta görev süresi dolacak olan mevcut başkan Ali Demir yer almadı. Daha önce ÖSYM Başkanı'nı YÖK atıyordu. Ancak 2011'de ÖSYM Kanunu'nda yapılan değişiklikle bu atamayı Cumhurbaşkanı'nın yapması değişikliği getirildi. Yeni ÖSYM Başkanı müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.



YEKTA SARAÇ YERİNE YÖK'E ATANDI


Listede yer alan isimlerden Prof. Dr. Ömer Demir, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Demir, Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı görevinde de bulundu. 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak çalışan Demir, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin kurucu rektörü görevinde. Demir, 12 Kasım 2014 tarihinde Yekta Saraç'tan boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atandı. Demir'in TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği de bulunuyor. Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çelebi de YÖK'ün listesinde yer alan diğer iki isim. Fatih Nuray Harran Üniversitesi'nde 1994 yılında doçent oldu, 2003 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Matematik Bölümüne Profesör olarak atanan Nuray 21 Kasım 2014 tarihinde Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreter Vekili olarak tayin edildi.



6 KEZ TÜBİTAK'TAN ÖDÜL ALDI


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ise ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun bir isim. 2014 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirilen Çelebi, 6 kez TÜBİTAK'ın bilim teşvik ödülünü aldı.


#Ali Demir
#ÖSYM
#YÖK
9 yıl önce